2022. július 6., szerdaMa Csaba napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2022.07.06. Csaba Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Ismét járvány ütötte fel a fejét Észak-Koreában, ezt most el is ismerték

Hirdetés

Ismét járvány ütötte fel a fejét Észak-Koreában, ezt most el is ismerték

A betegség nevét elhallgatták, azt azonban közölték, hogy Kim Dzsongun észak-koreai vezető személyesen, húga közreműködésével gyógyszereket küldött a nyugati Dél-Hvangé tartományban kialakult akut bélgyulladásos járvány leküzdésére.

A bélbetegségeket gyakran a szennyezett élelmiszer vagy víz fogyasztása okozza, ugyanakkor fertőzéssel emberről emberre is terjedhet. A betegség hasmenéssel, lázzal és görcsökkel párosul. Megfelelő kezelés híján akár végzetes is lehet.

Kolera vagy tífusz

Hirdetés

ezt sejteti viszont a dél-koreai kormány az egyesítési minisztériuma által kiadott háttéranyagában, amelyet a helyi média idézett. Az elszegényedett és sok tekintetben elmaradott Észak-Koreában régóta és rendszeresen jelentkeznek ilyen betegségek.

Dél-Hvangé tartomány egyébként Észak-Korea fő mezőgazdasági térsége. Az itteni járvány súlyosbíthatja az országos élelmiszerhiányt – emlékeztetett a BBC.

Szöul felajánlotta segítségét a betegség kezelésében, de Phenjan válaszra sem méltatta.

A párt gondoskodik a betegekről

A Koreai Munkapárt szervezeti ügyekért felelős titkára viszont bejelentette: „gondoskodni fog arról, hogy a központi bizottság tisztségviselőinek családtagjai önként, erkölcsi felbuzdulásból” a lehető leghamarabb segítsenek a betegeknek kellemetlenségeik és fájdalmaik enyhítésében.

Jo hozzátette: megszervezi a gyógyszerek szállítását a több mint nyolcszáz, a fertőző betegségben szenvedő családnak Dél-Hvangé tartományban.

A szám alapján a szöuli Korea Times legalább kétezerre becsüli a betegséggel érintettek számát.

A helyzet komoly kihívás elé állította az észak-koreai vezetést, amely valószínűleg nem rendelkezik kellő erőforrással ahhoz, hogy egyidejűleg két nagyobb járvánnyal is megbirkózzon.

Az állami média arról számolt be: a hatóságok elrendelték az összes gyanús eset karanténba zárását. Egy nappal később már azt közölték, hogy országszerte karanténokat hoztak létre.

Az ország propagandaszervezetei Kim nagylelkűségéről tudósítottak, akinek családja személyesen segített a gyógyszerek elkészítésében.

A meg nem nevezett […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/06/22/akut-belgyulladas-eszak-koreaban/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Újabb részletek derültek ki, hetekig tervezte a merényletet a chicagói lövöldöző

Újabb részletek derültek ki, hetekig tervezte a merényletet a chicagói lövöldöző

A tájékoztatás szerint a gyilkos több mint 70 lövedéket lőtt ki a tömegre egy épület …