2021. október 19., keddMa Nándor napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2021.10.19. Nándor Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Irány a gulág – felgyújtott plakátok, eldurvult kampány a németeknél

Hirdetés

Irány a gulág – felgyújtott plakátok, eldurvult kampány a németeknél

Különösen agresszív volt az idei német választási kampány, a politikusok több sértegetésről, vandalizmusról és fenyegetésről számoltak be – számolt be a Deutsche Welle a Welt am Sonntag összeállítására hivatkozva.

Az összegyűjtött adatok szerint több mint 4200, választással kapcsolatos incidenst rögzítettek, míg a 2017-es választás előtt 3660-at. Az esetek túlnyomó többségében tulajdon, főleg választási plakátok megrongálásáról van szó. Jóval gyakoribbá váltak viszont az erőszakos bűncselekmények, az illegális tartalmak terjesztése, valamint szokássá vált a jelöltek becsmérlése is.

A tartományok között vannak különbségek az arányokat tekintve, illetve a „fő célpont” sem mindenhol ugyanaz: Hamburgban főleg a Kereszténydemokrata Uniót (CDU), Alsó-Szászországban zömmel a Baloldalt (Die Linke), Berlinben pedig a jobboldali Alternatíva Németországnak (AfD) pártot támadták. A támadások kétharmadát (2590) nem tudták egyértelműen politikai oldalhoz kötni, 1170-et a szélsőbal, 273-at pedig a szélsőjobb követett el.

Jens Spahn CDU-s egészségügyi miniszter a Welt am Sonntagnak azt mondta, nagyon erőszakossá vált a közhangulat, szinte minden nyilvános eseményt megzavartak. A tárcavezető szerint ez annak is betudható, hogy a járványügyi korlátozásokat ellenzők egy része radikalizálódott.

Hirdetés

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/09/26/felgyujtott-plakatok-toxikus-kampany-a-nemeteknel/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kiderült, kik voltak az Albániában meghalt orosz turisták

A hatóságok megnevezték azt a négy orosz turistát, akik pár nappal ezelőtt vesztették életüket egy albán …