2020. május 27., szerdaMa Fülöp napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 349,00 Ft | USD: 319,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
2020.05.27. Fülöp Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 349,00 Ft | USD: 319,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Iránban 3,5 millióan is meghalhatnak a koronavírusban

Hirdetés

Iránban 3,5 millióan is meghalhatnak a koronavírusban

A járványtól leginkább sújtott Iránban a keddi adatok szerint 16 ezer főnél is több betegedett meg, és közel 1000-en vesztették életüket a kínai koronavírusban, miután az iráni rezsim addig terelt, hogy már megállíthatatlanná vált az országban a járvány. Irán legfelsőbb vezetője, Ali Hoszajni Hámenei múlt héten utasította a fegyveres erőket, hogy vegyék fel a harcot a kínai koronavírussal szemben: ezután döntöttek úgy, hogy az utcákat és a boltokat kiürítik, a lakosokat pedig monitorozni fogják. 

Hirdetés

Most egy friss, az iráni Sharif Egyetem által publikált tanulmány azt mondja: ha a lakosság nem követi a kormány rendelkezéseit, vagyis nem maradnak az otthonaikban, akkor a járvány júniusban tetőzik majd, és a 3,5 milliót is elérheti az áldozatok száma. Ha csak mértékkel tartják be az előírásokat, akkor várhatóan 110 ezeren veszítik majd életüket benne, ha pedig mindenki követi a korlátozásokat, akkor hozzávetőleg 12 ezer halottal kell kalkulálni, írja a The Guardian.


A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/03/18/iran_kinai_koronavirus_tanulmany/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Szaunázni és vásárolgatni ment a karanténból, négy hónap börtönt kapott

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, És vannak, akik az Indexet olvassák. Támogass te is! Nem …