2022. szeptember 26., hétfőMa Jusztina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 419,00 Ft | CHF: 425,00 Ft
2022.09.26. Jusztina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 419,00 Ft | CHF: 425,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Irán nem enged az atomprogramjából, szerinte az amerikaiak megbízhatatlanok

Hirdetés

Irán nem enged az atomprogramjából, szerinte az amerikaiak megbízhatatlanok

Amellett, hogy Irán „megfelelő” és „igazságos” megállapodást akar, az iráni elnök azt is kiemelte, hogy a megegyezésnek tartósnak kell lennie, amihez garanciákra van szükség, mert Irán nem bízik az amerikaiakban Washington múltbéli hozzáállása miatt.

Irán 2015-ben állapodott meg az ENSZ Biztonsági Tanácsának öt állandó tagállamával és Németországgal. A hivatalos nevén közös átfogó akcióterv (Joint Comprehensive Plan of Action, JCPOA) értelmében Irán vállalta atomprogramjának korlátozását, cserébe pedig a nemzetközi közösség feloldotta a Teherán ellen korábban bevezetett szankciók többségét. 2018-ban Donald Trump akkori amerikai elnök egyoldalúan kiléptette az Egyesült Államokat a megállapodásból, és visszaállította az Iránnal szembeni büntetőintézkedéseket. 

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/09/19/egyesult-allamok-iran-atomalku-nuklearis-fegyverkezes-diplomacia-ensz/

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Lezuhant egy katonai helikopter Pakisztánban, nincsenek túlélők

A tájékoztatás szerint a baleset vasárnap este, “bevetés közben” történt a Beludzsisztán tartományban található Harnaj …