2021. május 12., szerdaMa Pongrác napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2021.05.12. Pongrác Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Indiát térdre kényszeríti a mutáns vírus

Hirdetés

Indiát térdre kényszeríti a mutáns vírus

Egy 58 éves férfi a mentőautóban halt meg, miközben kórházról kórházra szállították. Helyhiány miatt négyben utasították el felvételét, így végül nem tudták megmenteni az életét.

„Szívszorító nap volt” – emlékezett vissza fia, Kanwaljit Singh.

Hirdetés

Az Indiában népszerű színész meggyőződése, hogy édesapja most is élne, ha idejekorán kezeléshez jutott volna. De senki sem segített: sem a rendőrök, sem az egészségügyi hatóságok, sem a kormányzat – mondta a BBC-nek.

Uttar Pradesben válságosra fordult a helyzet

India legnépesebb északi tagállama, Uttar Prades 240 millió lakosával. Önálló országként a világ öt legnépesebb államai közé kerülhetne be – többen élnek itt, mint Pakisztában vagy Brazíliában. Viszonylag jól vészelte át az első hullámot: tavaly óta csupán 850 ezer fertőzöttet, és népességarányosan nagyon kevés, 9830 halottat regisztráltak.

A járvány második hulláma és a mutálódó koronavírus azonban térdre kényszerítette a Nepállal szomszédos indiai államot. Az indiai variáns tüskéi két helyen is módosultak, a vírus így nem csak gyorsabban terjed, de ellenállóbb is a vakcinákkal szemben. A szakemberek szerint ma már az ország egyes területein a megbetegedések 60 százalékát ez a variáns okozza. Az új törzs ráadásul aggasztóan gyorsan terjed a világban is: Angliában, Németországban, Dániában és Belgiumban is azonosították már.

Az indiai tesztközpontok túlzsúfoltak, a kórházak bejáratánál visszafordítják a betegeket, a halottakat égető máglyákat a nap 24 órájában nem oltják el Lucknowban, a tagállam székvárosában. Az 1,3 milliárd lakosú Indiában egyébként vészesen terjed a járvány; naponta csaknem 300 ezerrel nő a regisztrált fertőzöttek száma.

<iframe […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/04/21/india-jarvany-tombol/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Sokkoló felvételek az izraeli rakétatámadásokról

Sokkoló felvételek az izraeli rakétatámadásokról

A Gázai övezetet uraló iszlamista Hamász terrorszervezet kedd este valóságos rakétaesőt zúdított több hullámban Tel-Avivra és Izrael …