2021. május 12., szerdaMa Pongrác napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2021.05.12. Pongrác Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / India készletei kiürültek, tehetetlenek a járvánnyal szemben

Hirdetés

India készletei kiürültek, tehetetlenek a járvánnyal szemben

„Tehetetlenek vagyunk. Csak arra vagyunk képesek, hogy együtt zokogjunk a hozzátartozókkal” – így ecsetelte az indiai járványhelyzetet egy ott dolgozó orvos.

Tavaly óta 17,6 millió fertőzöttet regisztráltak az 1,3 milliárd lakosú országban, a szakértők szerint ez azonban csak a jéghegy csúcsa. A becslések szerint a valós szám ennek a harmincszorosa, azaz több mint fél milliárd fertőzött.

A koronavírus gyakorlatilag minden harmadik indiait megfertőzte.

Hirdetés

„Köztudott, hogy az esetszámok és az elhalálozási adatok egyaránt alulbecsültek, mindig is azok voltak” – hangoztatta dr. Ramanan Laxminarayan epidemiológus.

„Tavaly úgy becsültük, hogy csak minden harmincadik fertőzést sikerült teszteléssel azonosítani. Ezúttal a halálozási számok valószínűleg mélyen alábecsültek” – mondta az újdelhi betegségdinamikai központ igazgatója.

A helyszínen látottak alapján sokkal több a haláleset, mint amennyit hivatalosan jelentettek.

A szakértő becsléseit az NDTV is megerősítette: oknyomozó riportjában 1150 olyan halálesetről számol be csak a fővárosban, amelyek a múlt héten nem jelentek meg a hivatalos újdelhi összesítésben.

Ezt bizonyítja, hogy a temetőkben szabadtéri krematóriumokat rögtönöznek az áldozatok elhamvasztására.

Már rég elfogytak a készletek

A hivatalos adatok szerint valamelyest csökkent a napi esetszám. Április 27-én „már csak” 323 ezer fertőzöttet regisztráltak az előző napi csaknem 353 ezerhez képest.

Ha azonban a hivatalos számokat a harmincas szorzóval mutatjuk ki, akkor már ijesztő, nagyságrendekkel nagyobb fertőzésszámnál tartunk.

India még csak a járvány második hullámánál tart,

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/04/27/india-szamolatlan-fertozott-halott/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Sokkoló felvételek az izraeli rakétatámadásokról

Sokkoló felvételek az izraeli rakétatámadásokról

A Gázai övezetet uraló iszlamista Hamász terrorszervezet kedd este valóságos rakétaesőt zúdított több hullámban Tel-Avivra és Izrael …