2022. december 1., csütörtökMa Elza napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 410,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
2022.12.01. Elza Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 410,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / III. Károly király rendhagyó módon ünnepelte 74. születésnapját

Hirdetés

III. Károly király rendhagyó módon ünnepelte 74. születésnapját

Vasárnap először emlékeztek meg III. Károly király vezetésével a brit háborús halottakról, tehát ez volt a király legutóbbi nyilvános szereplése. Születésnapján zárt körben ünnepel, míg a nyilvánosság számára programokat szerveztek az Egyesült Királyság-szerte.

A király születésnapja alkalmából rendezett ünnepségek hétfőn a Happy Birthday című dal előadásával kezdődtek a Buckingham-palotában, ahol III. Károly 1948-ban született. Ezt az előadást délben a Királyi Lovastüzérség 41 ágyúból leadott királyi szalutálása követte a Green Parkban.

III. Károly szeptember 8-án került a trónra, édesanyja, II. Erzsébet királynő 96 éves korában bekövetkezett halála után.

A múlt hónapban mutatták be az új uralkodó királyi monogramját, majd felesége, Kamilla királynéét.

Hirdetés

III. Károly király hivatalosan is a Windsor Great Park királyi őrévé vált, hetven évvel azután, hogy apját, Edinburgh hercegét kinevezték erre a posztra – közölte a brit királyi család a közösségi oldalán. Feladatai közé tartozik, hogy útmutatást nyújtson a helyettes erdésznek az ország egyik legrégebbi birtokának gondozásában – áll a Buckingham-palota közleményében.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/11/14/egyesult-kiralysag-iii-karoly-kiraly-kiralyi-csalad-szuletesnap/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Új uniós szabványt javasoltak a műanyaghulladék csökkentésére

Új uniós szabványt javasoltak a műanyaghulladék csökkentésére

A 2050-re megvalósítandó klímasemlegesség érdekében előterjesztett új jogszabályok szerint az uniós tagállamok kötelesek lesznek az …