2024. május 19., vasárnapMa Ivó, Milán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
2024.05.19. Ivó, Milán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / III. Károly király rákdiagnózisát követően jövő héten visszatér közfeladataihoz

Hirdetés

III. Károly király rákdiagnózisát követően jövő héten visszatér közfeladataihoz

A Buckingham-palota pénteki tájékoztatása szerint a 75 esztendős Károly király a jövő héttől visszatérhet hivatalos közéleti feladatainak ellátásához, miután orvosai nagyon biztatónak tartják a kezelés során eddig elért eredményeket, és pozitívan ítélik meg a király további gyógyulási kilátásait – írta az MTI.

A koronázás első évfordulójához közeledve Őfelségeik továbbra is nagyon hálásak azért a sok kedvességért és jókívánságért, amelyet a világ minden tájáról kaptak az elmúlt év örömei és kihívásai során

– áll a palota közleményében.

Károly első nyilvános programjaként jövő kedden egy onkológiai központot keres fel, ahol orvosokkal és betegekkel fog beszélgetni. Mint a CNN írja, a meglátogatandó létesítmény nem ugyanaz a kezelőközpont, amely közvetlenül részt vesz a király egészségügyi ellátásában.

Hirdetés

A következő hetekben számos egyéb hivatalos eseményen vesz részt. A Buckingham-palota jelentése szerint a király és felesége, Kamilla júniusban a japán császárt és hitvesét fogadja Londonban, akik állami látogatásra érkeznek a brit fővárosba.

Az udvar február 5-én jelentette be, hogy III. Károlynál daganatos betegséget diagnosztizáltak. A királyt januárban prosztatamegnagyobbodással kezelték, ám kezelés közben kiderült, hogy súlyosabb problémáról van szó, ugyanis rosszindulatú elváltozást fedeztek fel. Az akkori közlemény szerint nem prosztatarákról van szó, de a palota azóta sem közölte, hogy a betegség a király mely szervét támadta meg.

Az udvar februári tájékoztatása úgy fogalmazott, hogy az orvosok a jóindulatú prosztataelváltozás kórházi kezelése közben figyeltek fel „egy más jellegű aggasztó problémára”, és az ezután elvégzett diagnosztikai tesztek során „a rák egy formáját azonosították”.

Károly azóta nem vett részt hivatalos közéleti programokon, de államfői tisztségéből eredő kötelezettségeit ellátta, a kormányzati dokumentumokat megkapta, és a szokásnak megfelelően heti audienciákon fogadta Rishi Sunak miniszterelnököt.

A jövőben nem terveznek beszámolni a király állapotáról

Egy királyi forrás szerint a palota nem tervez további részleteket megosztani az uralkodó állapotával és kezelésével kapcsolatban.

A Buckingham-palota szóvivője azonban hozzátette, hogy

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/04/27/iii-karoly-kiraly-egyesult-kiralsag-betegseg-gyogykezeles-buckingham-palota-kozfeladatok-hivatalos-esemenyek/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Keleten vagy nyugaton vannak Magyarország szövetségesei?

A héten tartott közös konferenciát a Political Capital magyar és a GLOBSEC nemzetközi politikai think-tank …