2022. november 28., hétfőMa Stefánia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 412,00 Ft | USD: 397,00 Ft | CHF: 420,00 Ft
2022.11.28. Stefánia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 412,00 Ft | USD: 397,00 Ft | CHF: 420,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / III. Károly alaposan megkeverte a kártyákat

Hirdetés

III. Károly alaposan megkeverte a kártyákat

A listán jelenleg Kamilla királyné és a királyi család még négy tagjának neve található, azonban közülük ketten, Harry herceg és András herceg már nem látnak el ilyen feladatokat. A király által kezdeményezett változtatásokat felolvasták a Lordok Házában, amelyre választ ad a felsőház, hogy aztán a kormány beterjessze törvényjavaslat formájában az alsóház elé, hogy hivatalossá váljon a névsor.

Ez a gyorsított törvényhozási lépés segíthet megoldani azt az áldatlan alkotmányossági problémát, hogy legyen megfelelő számú alkalmas személy, aki bizonyos esetekben helyettesítheti az uralkodót. Jelenleg ugyanis az öt alkalmas személyből kettőt kizártak. Andrástól, York hercegétől az Epstein-botrányban játszott szerepe miatt vonták meg a királyi kötelezettségek teljesítésének jogosítványait, és fosztották meg katonai rangjától, elismeréseitől. Az ügy hátteréről itt olvashat részleteket.

Harry, Sussex hercege pedig már jó ideje az Egyesült Államokban él családjával, és saját kérésére lépett vissza a királyi család oldalán korábban betöltött szerepköréből. Harry botrányoktól sem mentes kiválásáról a királyi család szoros kötelékéből itt írtunk.

Hirdetés

Elkerülendő a botrányt, a király csavart egyet a listán

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/11/15/iii.-karoly-brit-kiralyi-csalad-kinevezesek-anna-hercegno-eduard-herceg/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Földcsuszamlás Kamerunban, több ember meghalt

A mentési munkálatok folyamatban vannak, a katasztrófa további áldozatai után kutatnak – mondta újságíróknak a …