2022. október 6., csütörtökMa Renáta napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 423,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 436,00 Ft
2022.10.06. Renáta Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 423,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 436,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / II. Erzsébet temetése: a biztonságiak rémálma

Hirdetés

II. Erzsébet temetése: a biztonságiak rémálma

Biden elnök és felesége, Jill Biden elfogadta a meghívást az eseményre, és már vasárnap megérkezett a temetésre, amely a pompa és a ceremóniák történelmi napja lesz. Hétfőn az Egyesült Királyság a leghosszabb ideig uralkodó királynőre emlékezik.

„A meghívás csak az elnöknek és a first ladynek szólt” – idézte a Washington Post a Fehér Ház sajtótitkárát. Karine Jean-Pierre ezzel nem oszlatta el a találgatásokat, hogy a korábbi amerikai elnökök kaptak-e meghívást. „Az Egyesült Királysághoz, illetve kormányához utalnám önöket ezzel a kérdéssel kapcsolatban” – mondta.

A 96 éves korában elhunyt Erzsébet 1951-től kezdve Harry S. Truman és Lyndon B. Johnson kivételével az összes amerikai elnökkel találkozott élete során – összesen tizenhárommal. Bidennel tavaly teáztak.

Hirdetés

A királynő aprólékosan megkoreografált állami temetése helyi idő szerint délelőtt 11 órakor, közép-európai idő szerint délben kezdődik.

A királyi haditengerészet körmenetben szállítja koporsóját a Westminster Hallból a közeli Westminsteri apátságba. A fiatal Erzsébet 1947-ben itt ment férjhez, és itt koronázták meg 1953-ban, egy évvel trónra lépése után.

A külföldi méltóságokat felkérték, hogy egy nappal korábban érkezzenek, karcsúsított csapattal, lehetőség szerint kereskedelmi járatokkal, elkerülendő a londoni magánrepterek zsúfoltságát.

Ne használjanak helikoptereket a közlekedéshez – tolmácsolta a brit média a brit külügyminisztérium protokolláris útmutatásait. A vendégeket közvetlenül a temetés után a brit kormány által rendezett fogadáson várják.

A Buckingham-palota szóvivője „nem kommentálta a biztonsági intézkedéseket”. A miniszterelnöki hivatal nem kívánt megjegyzést fűzni a külföldi meghívottakra vonatkozó, kiszivárgott útmutató dokumentumokhoz, csupán annyit ismert el, hogy „a különböző vezetőkre vonatkozó intézkedések eltérőek lesznek”.

Közös buszozás

A várhatóan mintegy félezer tekintélyes vendéget arra is felkérték: a londoni utak zsúfoltságát azzal enyhítsék, hogy közös buszozást vállalva jutnak el a történelmi apátsághoz. A biztonsági aggályok miatt kivételt képezhet az amerikai elnök, aki valószínűleg a Szörnyeteg névre keresztelt páncélozott elnöki limuzinban utazik. A Beast abroncsai golyóállók, alváza nagy teherbírású, kibővített utasfülkéje biztonságos, titkosított kommunikációs technológiával és díszes belső térrel rendelkezik, amelyben még […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/09/19/erzsebet-temetese-a-biztonsagiak-remalma/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kivégezték a texasi gyilkost, aki 1 dollárért késelt halálra egy többgyerekes édesapát

John Henry Ramirez 2004-ben 29 késszúrással megölt egy bolti eladót egy 1,25 dollár értékű rablás …