2020. november 23., hétfőMa Kelemen napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 333,00 Ft
2020.11.23. Kelemen Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 333,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Így üdvözölték a nemzetközi lapok Biden győzelmét

Hirdetés

Így üdvözölték a nemzetközi lapok Biden győzelmét

Az amerikai lapok nem tudnak egyelőre többet hozzátenni

A New York Times visszafogott, tárgyilagos szalagcímmel köszöntette olvasóit vasárnap. 

„Biden megverte Trumpot” – olvasható a nyomtatott lap első oldalán, azzal az alcímmel, hogy „a versenynek végre vége a rekord választási részvétel után”, és „vége a kaotikus hivatali időnek a hivatalban lévő ritkaságszámba menő vereségével”. A lap főbb írásai Biden politikai útjáról, Kamala Harris alelnök megválasztásának történelmi jelentőségéről és arról szólnak, hogy a régi típusú, egyezkedő politikus, Biden a politikailag szétzilált Washington örököse. 

The front page of The New York Times for Nov. 8, 2020. pic.twitter.com/5JAX6te8sM

Hirdetés

— The New York Times (@nytimes) November 7, 2020

A Washington Post „Biden legyőzte Trumpot” fejcímmel indított reggel, az alcímben pedig azzal, hogy a megválasztott elnök Harrisszel a jobbján újraépítette a „kék falat”, azaz megnyerték azokat az államokat, amelyekről a demokraták 2016-ig biztosra vették, hogy mindig számíthatnak a szavazataikra. Utalva a megválasztott elnök esti beszédére az alcímben hozzáteszik: itt az ideje a gyógyulásnak Amerikában. A lapban egyebek közt ugyancsak arról értekeznek, hogy Trump nem fogja egykönnyen elismerni vereségét, jogi csatározásra lehet számítani. Az alábbi posztban azt mutatják be, hogyan készült a vasárnapi lap. 

Really interesting timelapse of the Washington Post putting together this morning’s front page pic.twitter.com/p9CVM3G0lA

— Tom Hourigan (@TomHourigan) November 8, 2020

Az Egyesült Államok nyugati partjának legnagyobb városában a Los Angeles Times szerényen azzal a főcímmel várta olvasóit, hogy „Biden nyert”, alatta pedig ugyancsak Harris jelentőségéről emlékeznek meg. 

Here’s the front page of the Los Angeles Times for Sunday, November 8, 2020. pic.twitter.com/ZKRhT9jfmd

— Los Angeles Times (@latimes) November 8, 2020

Európában van hozzáfűznivalójuk

  • Brit lapok

Míg a brit The Observer egy karórareklámmal vetekedő címlappal készült, 

Tomorrow’s front page pic.twitter.com/zqwFwcbI6N

— The Observer (@ObserverUK) November 7, 2020

a Times vasárnapi kiadása némi fricskát is belecsempészett a szalagcímbe. Utalva Biden gúnynevére, a Sleepy Joe-ra (Álmos Joe), melyet Trump adott a megválasztott elnöknek, a címlapon az olvasható: „Álmos Joe felébresztette Amerikát”.

SUNDAY TIMES: Sleepy Joe wakes up America #TomorrowsPapersToday pic.twitter.com/VNhwPfNdZv

— Neil Henderson (@hendopolis) November 7, 2020

Ennél jóval keményebben fogalmaz a Daily Star pletykalap vasárnapi kiadása. „Vén fing nyert választást”, mely alatt az olvasható: „Vagy 74, vagy 77 éves. Vagy őrült, vagy szenilis. De jelenleg lehet, hogy ideje lesz egy kicsit alukálnia.” 

This British newspaper doesn’t like sleepy Joe very much ???????? pic.twitter.com/XHhyE9btIH

— Kgoshi Ya Lebowa (@Marcellomj) November 5, 2020

  •  Német […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/11/08/igy_udvozoltek_a_nemzetkozi_lapok_biden_gyozelmet/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Most már pizzával is lehet takarózni

[…] A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE! Forrás: https://index.hu/mindekozben/poszt/2020/11/23/most_mar_pizzaval_is_lehet_takarozni/ *Tisztelt Olvasó! Amennyiben …