2020. október 25., vasárnapMa Bianka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
2020.10.25. Bianka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Így szállítják az életmentő oltóanyagokat

Így szállítják az életmentő oltóanyagokat

Az UNICEF munkatársai rénszarvasháton, biciklin és szamárkordén is eljuttatják a vakcinákat a gyerekekhez. A koronavírus miatt most nehezebb a dolguk.

Hatvannyolc országban 80 millió egy éven aluli gyerek oltása került veszélybe, miután az UNICEF több mint 30 immunizációs programját kényszerült felfüggeszteni a koronavírus okozta intézkedések és forráshiány miatt. A Covid–19 ellen nincs még vakcina, más halálos betegségek ellen azonban igen, ám ezek a jelenlegi helyzetben nehezebben és drágábban jutnak el a „címzettekhez”, a legvédtelenebbekhez, a gyerekekhez. Az UNICEF együttműködő partnereivel a világ gyerekeinek felét oltja be, ezek a vakcinák évi 2,5 millió kiskorú életét mentik meg.

Tavaly 14 millió csecsemő maradt oltás nélkül, míg 6 millióan csak az oltások egy részét kapják meg. Az idén ennél sokkal rosszabbak a kilátások. A globális Covid–19-járvány soha nem látott kihívások elé állította az alapvető védőoltások beszerzését és szállítását világszerte. Az UNICEF Magyarország idehaza is kampányt indított, hogy így támogassa forrásokkal az életmentő immunizációs munkát.  

A vakcinák szállítását minden esetben helyi, a körülményeket jól ismerő munkatársak végzik. A koronavírus-járvány alatt sok oltóközpont bezárt, a tömegközlekedés nem működik, az emberek félnek kimozdulni, a vakcinákat az egészségügyi dolgozók tényleg háztól házig viszik – bárhol is legyen az a ház. Az UNICEF munkatársainak gyakran saját testi épségüket kockáztatva, mocsáron, hegyeken és folyókon keresztül kell átkelniük, hogy teljesítsék küldetésüket.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/09/30/igy_szallitjak_az_eletmento_oltoanyagokat/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Súlyosan megsérült egy autóbalesetben a szlovák parlament elnöke

Súlyosan megsérült egy autóbalesetben a szlovák parlament elnöke

Autóbalesetben súlyosan megsérült Pozsony egyik külvárosában Boris Kollár, a szlovák parlament elnöke – jelentette vasárnap …