2021. április 20., keddMa Konrád, Tivadar napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2021.04.20. Konrád, Tivadar Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Így lett vakcinahatalom Szerbia

Hirdetés

Így lett vakcinahatalom Szerbia

„A világ olyan most, mint a Titanic. A gazdagok akarják maguknak a csónakokat″

– ezzel a gondolattal vezette fel Aleksandar Vučić szerb elnök még januárban egy Szputnyik V oltóanyag-szállítmány beérkezését. Vučić akkor a vakcinák elosztása körüli, globális léptékű igazságtalanságról beszélt, aminek következtében a szegény országok akár hosszú időre oltóanyag nélkül maradhatnak. Szakértők utólag úgy látják, hogy a hangzatos bejelentés egy vakcinadiplomáciai stratégia előszele volt. Szerbia gyakorlatilag regionális vakcinahatalommá vált, ráadásul európai kitekintésben is irigylésre méltó statisztikákat vonultat fel.

Hirdetés

Nagy-Britanniát követően a balkáni országban adták be eddig lakosságarányosan a legtöbb koronavírus elleni oltást a kontinensen, közel 2,5 millió ember kapta meg. Közülük ráadásul több ezer külföldi is. Ahogyan az Index a hétvégén megírta, a Balkánon elindult a tömeges vakcinaturizmus, elsősorban a környező országokból, Bosznia-Hercegovinából, Montenegróból, Észak-Macedóniából és Albániából érkeztek Szerbiába. 

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/04/02/szerbia-covid-vakcinadiplomacia/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Megválasztották Raúl Castro utódját a Kubai Kommunista Párt élén

Megválasztották Raúl Castro utódját a Kubai Kommunista Párt élén

A várakozásoknak megfelelően Miguel Díaz-Canel államfőt választották meg Kuba legbefolyásosabb tisztségére, a Kubai Kommunista Párt első …