2022. október 3., hétfőMa Petra napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 421,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 438,00 Ft
2022.10.03. Petra Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 421,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 438,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Így lép fel Németország a kritikussá váló munkaerőhiánnyal szemben

Hirdetés

Így lép fel Németország a kritikussá váló munkaerőhiánnyal szemben

Chancenkarte, azaz esélykártya – így hívja a német kormány a zöldkártya egyedi változatát, amellyel a kétségbeejtő munkaerőhiányt próbálják enyhíteni.

A válságos helyzetre az ipari szövetségek hívták fel először a figyelmet, amely a munkaügyi tárca szerint egyenesen a gazdasági növekedést lassítja. A Hubertus Heil miniszter által bemutatott új esélykártya a külföldieknek nyújt lehetőséget arra, hogy állásajánlat nélkül is munkát keressenek.

Az egyetlen kikötés szerint az alábbi négy feltétel közül háromnak kell megfelelni megszerzéséhez:

Hirdetés

  • egyetemi diploma vagy szakképesítés,
  • legalább hároméves szakmai tapasztalat,
  • nyelvismeret vagy korábbi németországi tartózkodás,
  • 35 év alatti életkor.

A mércék nem különböznek a kanadai pontrendszerben alkalmazottaktól, bár ott bonyolultabb a súlyozási rendszer. Ráadásul korlátozások is lesznek – idézte a balközép szociáldemokraták miniszterét a Deutsche Welle.

A munkakeresésre jogosító kártyák számát a német kormány évről évre korlátozza a munkaerőpiaci kereslet függvényében. „Ez a minősített bevándorlásról szól, egy bürokráciamentes eljárásról. Esélykártya birtokában meg tudnak élni, amíg itt vannak” – mondta Heil a részletekről.

Bonyolítja a rendszert

Sowmya Thyagarajan szerint mindenképpen tapasztalható előrelépés. A fiatal nő 2016-ban érkezett Indiából Hamburgba, hogy repülőmérnöki doktori fokozatot szerezzen. Ma saját németországi cégének, a Foviatechnek a vezérigazgatója, amely közlekedési és egészségügyi szolgáltatások racionalizálására szolgáló szoftvereket fejleszt.

Szerinte a pontrendszer remek lehetőség lehet a külföldről érkezők számára, kivált „a németországi fiatal népesség fogyatkozása miatt”.

Thyagarajan cége jelenleg a németeket és az uniós állampolgárokat részesíti előnyben a munkaerő-felvétel során, egyszerűen azért, mert mindenki más bürokratikus akadályokat okoz.

Egyeseket azonban egyáltalán nem nyűgözte le Heil esélykártyája. „Szükségtelenül magas akadályokat állít fel, és bonyolultabbá teszi a rendszert” – véli a bonni munkaügyi intézet kutatási igazgatója.

„Adjanak az embereknek vízumot, hogy munkát keressenek, és ha egy bizonyos időn belül nem találnak, akkor távozniuk kell – javasolja Holger Bonin. – Ha a kritériumok fontosak a munkáltatók számára, azokról a toborzás során is dönthetnek. Nem kell kártya az előválogatáshoz.”

Bonin azzal érvel, hogy a Heil által felsorolt kritériumok közül néhány talán nem is annyira fontos a németországi munkáltatók számára. Egy nemzetközi, jobbára angolul kommunikáló vállalatot nem fog érdekelni, hogy a jelentkező beszél-e németül vagy élt-e már Németországban.

A […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/09/15/munkakeresesi-zoldkartya-nemetorszagban/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egy szakadékban találtak rá egy amerikai családanya meztelen holttestére

Ami biztos, hogy a meggyilkolt Debbie Collier a bérelt furgonjával Észak-Georgiába utazott a halála előtt. …