2022. december 1., csütörtökMa Elza napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 410,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
2022.12.01. Elza Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 410,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Időzített bombán ücsörög Orbán Viktor szövetségese

Hirdetés

Időzített bombán ücsörög Orbán Viktor szövetségese

A koszovói szerbek nem hajlandók lecserélni a rendszámtábláikat, így az Európai Unió rendőrei járőröznek Koszovó északi részén, miután felmondott mintegy hatszáz, szerb kisebbséghez tartozó rendőr, és így a térség rendőri jelenlét nélkül maradt. 130 lengyel és olasz rendőrtiszt teljesít szolgálatot három településen – számol be a Reuters.

Ugyanakkor fontos kiemelni, az uniós rendőrök nem intézkedhetnek Koszovóban, ám remélhető, hogy a jelenlétük segít megőrizni a nyugalmat.

Hirdetés

Koszovó 2008-ban nyilvánította magát függetlennek Szerbiától. Koszovóban a szerb kisebbséghez tartozó köztisztviselők tömegesen mondtak fel a rendszámtáblavita nyomán. A szerb kisebbség tagjai nem hajlandók lecserélni rendszámtáblájukat koszovóira, a koszovói kormány pedig nem hajlandó érvényesnek elismerni a szerbiai hatóságok által kibocsátott rendszámtáblákat. A vita már évek óta húzódik, de most Albin Kurti koszovói miniszterelnök bejelentette:

hétfőtől a régi rendszámtáblás autókat elkezdik megbírságolni.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/11/19/balkan-koszovo-szerbia-rendszamtabla-haboru/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Új uniós szabványt javasoltak a műanyaghulladék csökkentésére

Új uniós szabványt javasoltak a műanyaghulladék csökkentésére

A 2050-re megvalósítandó klímasemlegesség érdekében előterjesztett új jogszabályok szerint az uniós tagállamok kötelesek lesznek az …