2021. január 18., hétfőMa Piroska napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2021.01.18. Piroska Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Huszonhat nap után adta fel egy török tévé

Hirdetés

Huszonhat nap után adta fel egy török tévé

Alig egy hónapig működő kormánykritikus televízió zárt be Törökországban, mivel az Olay TV főszerkesztője szerint már nem tudnak ellenállni a kormányzati nyomásnak – adta hírül a Magyar Távirati Iroda. Szinte ezzel egy időben érkezett a hír, hogy súlyos börtönbüntetést szabtak ki egy újságíróra, a Cumhuriyet (Köztársaság címen futott) lap emigrációba menekült főszerkesztőjére is. 

Can Dündar 2016 óta már Németországban él, de távollétében – saját hazájában – több mint 27 éves börtönbüntetést szabott ki rá egy isztambuli bíróság kémkedés és terrorszervezet támogatása miatt. Mintegy 18 év és 9 hónap börtönre ítélték államtitkok megszerzése miatt, de az államtitoksértés vádja alól végül felmentették a főszerkesztőt. Nyolc év és kilenc hónap börtönt pedig fegyveres terrorszervezet támogatása miatt rótt ki rá a török bíróság. Ha hazamegy, vagy Németország kiadja szülőhazájának, az ítéletet „behajtják” rajta. 

Dündar ügyvédei nem voltak jelen a tárgyaláson, mert közölték, hogy nem hajlandóak részt venni egy előre eldöntött, koncepciós per lefolytatásában. Az ügyvédek a bírák lecserélését indítványozták, de kérvényüket elutasították.

Hirdetés

A bíróság ősszel szökevénnyé nyilvánította Dündart, és minden törökországi vagyonát lefoglalta. A török hatóságok azért fogták perbe a főszerkesztőt és a lap több újságíróját, mert 2015-ben leleplezték, hogy a török kormány fegyvereket szállított szíriai felkelőknek. Az ügy azért robbanhatott ki, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/12/26/sajtoszabadsag_media_torokorszag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Románia lakóinak csak a 35 százaléka oltatná be magát koronavírus ellen

Románia lakóinak csak a 35 százaléka oltatná be magát koronavírus ellen

Egy hétfőn közzétett felmérés szerint Romániában csupán a lakosság 35 százaléka oltatná be magát a …