2023. április 2., vasárnapMa Áron napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
2023.04.02. Áron Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Hülyére veszik a kínai fiatalokat a propagandával

Hirdetés

Hülyére veszik a kínai fiatalokat a propagandával

A Graphika az álcázott, spamouflage néven ismert, Kína-barát dezinformációs műveletek nyomon követésekor fedezte fel a szinte tökéletes humanoid hamisítványokat a közösségi médiában.

Peking egyelőre nem kommentálta a jelenséget, a kínai kormány azonban korábban arra figyelmeztetett, hogy a deepfake „veszélyt jelent a nemzetbiztonságra és a társadalmi stabilitásra” egyaránt.

Maga a deepfake mesterséges intelligencia segítségével módosított videós tartalom, amelyet úgy hoznak létre, hogy egy arcot – a hitelesség látszatát keltve – máséra, nemritkán egy híresség arcára cserélik úgy, hogy közben a mimikát is híven utánozzák.

Ebben az esetben nem celebeket szerepeltettek.

Hirdetés

A HAMIS MŰSORVEZETŐKET – EGY WOLF NEWS ELNEVEZÉSŰ FIKTÍV HÍRCSATORNA SZÁMÁRA – A MESTERSÉGES INTELLIGENCIÁT ALKALMAZÓ SZOFTVERREL HOZTÁK LÉTRE.

Olyan felvételek jelentek meg a közösségi médiában, amelyek, legalábbis látszólag, a Kínai Kommunista Párt érdekeit népszerűsítették – áll az amerikai Graphika jelentésében.

„Ez az első alkalom, hogy egy államhoz kötődő műveletet ismerhetünk meg, amely mesterséges intelligencia által generált, fiktív személyről készült videófelvételeket használ megtévesztő politikai tartalmak tolmácsolására” – mondta Jack Stubbs, a Graphika alelnöke az AFP-nek.

A potenciális visszaélés forrása

A Graphika által elemzett egyik videóban egy Alexként bemutatkozó, fiktív férfi műsorvezető bírálja az Egyesült Államok tétlenségét az országot sújtó fegyvereserőszak-hullámban.

Egy másik videós hírben egy női műsorvezető a Kína és az Egyesült Államok közötti „nagyhatalmi együttműködés” fontosságát méltatja.

Deepfake ‘news anchors’.

The “news broadcasters” appear stunningly real, but they are AI-generated deepfakes in first-of-their-kind propaganda videos that a research report attributes to Chinese state-aligned actors<a id="hyperlink_4bb1786be619a46c9581813a0d96bdd4" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/02/12/deepfake-kina-propaganda-dezinformacio-kommunista-part-nemzetbiztonsag-kozossegi-media/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Parlamenti választások kezdődtek Finnországban

Előrejelzések szerint szoros küzdelem várható a három legnagyobb párt, a jelenlegi miniszterelnök, Sanna Marin pártja, …