2020. november 25., szerdaMa Katalin napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
2020.11.25. Katalin Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Hova tűnt Kim Dzsongun?

Hirdetés

Hova tűnt Kim Dzsongun?

Éppen 23 napja nem látták a nyilvánosság előtt Kim Dzsongun észak-koreai vezetőt – írja az MTI a dél-koreai országegyesítési minisztérium közlésére hivatkozva. 

Kim Dzsongun legutóbb

október 21-én jelent meg nyilvános eseményen,

Hirdetés

akkor egy temetőt keresett fel az ország déli részén található Phenjan tartományban, ahová az 1950–53-as koreai háborúban elesett kínai katonákat hantolták el.

A szöuli országegyesítési minisztérium egyik tisztségviselője mindemellett hozzátette: nem tulajdonítanak nagyobb jelentőséget Kim távollétének, mert hasonló „eltűnésekre” a múltban többször is volt már példa.

Az észak-koreai vezető idén áprilisban húsz napig nem jelent meg a nyilvánosság előtt. Akkor azt rebesgették, hogy jelentősen romlott egészségügyi állapota, szívműtéten esett át, sőt már halálhírét is keltették.

Egyesek a koronavírus-járványban vélték megtalálni visszahúzódása okát. Kimet május elején egy műtrágyagyár felavatásán látták újra, aztán megint hetekre eltűnt a nyilvánosság elől.

Phenjan egyelőre a november 3-i amerikai elnökválasztásra sem reagált, és nem gratulált Joe Biden demokrata párti elnökjelöltnek.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/11/12/eszak_korea_kim_dzsongun/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Trump megkegyelmezhet volt tanácsadójának, Michael Flynnek

Trump megkegyelmezhet volt tanácsadójának, Michael Flynnek

Az amerikai elnök bizalmasainak arról beszélt, hogy kegyelemet adhat a bíróságon elítélt korábbi nemzetbiztonsági tanácsadójának, …