2020. október 29., csütörtökMa Nárcisz napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 342,00 Ft
2020.10.29. Nárcisz Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 342,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Hongkongba „visszatért a béke”

Hongkongba „visszatért a béke”

Október elsején ünnepli Kína a Kínai Népköztársaság 1949-es kikiáltását, amely egyben nemzeti ünnep. Ennek tiszteletére az egész országban tartanak megemlékezéseket, katonai felvonulásokat.

Nincs ez másképpen Hongkongban sem. A volt brit kolóniában azonban a társadalom egy része Peking-ellenes véleményét szeretné kifejezni, mivel a kínai kormányzat a korábban, az 1997-es visszacsatoláskor kötött szerződésben biztosított jogait csorbítja.

Rohamrendőrök őrizetbe vesznek embereket Hongkongban a Kínai Népköztársaság 1949-es kikiáltásának napján 2020. október 1-én

Rohamrendőrök őrizetbe vesznek embereket Hongkongban a Kínai Népköztársaság 1949-es kikiáltásának napján 2020. október 1-én

Fotó: Tyrone Siu / Reuters

A népköztársaság-párti hongkongi főminiszter, Carrie Lam a nemzeti ünnepen a „béke visszatérését” üdvözölte beszédében, miközben egy maroknyi tüntető próbálta felvenni a harcot a kivezényelt jelentős rendőri túlerővel szemben – tudósított az AFP.

A tüntetések megrendezését jelentősen megnehezítették az év elejétől kezdve egy szigorú nemzetbiztonságról szóló törvény keretében, melyről korábban az Index is beszámolt.

Lam főminiszter asszony a látványos megemlékezésen így nyilatkozott:

Az elmúlt hónapok tapasztalatai elvitathatatlanul azt mutatják a világnak, hogy társadalmunkba újra beköszöntött a béke. (…) Országunk biztonsága visszaállt Hongkongban is és polgáraink újra szabadon gyakorolhatják jogait a jogszabályok keretein belül.

Tavalyi, a népköztársaság megalakulásának 70 éves évfordulóján heves összecsapások történtek a demokráciapárti tüntetők és a rendőrök között.

Kapcsolódó

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/10/01/hongkongba_visszatert_a_beke/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Betelt a pohár, összeurópai szankciókat követel  a francia kormány Törökországgal szemben

Betelt a pohár, összeurópai szankciókat követel a francia kormány Törökországgal szemben

Franciaország európai szintű szankciókat szorgalmaz Törökországgal szemben, miután az Európai Unió és Ankara között több …