2022. augusztus 13., szombatMa Ipoly napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2022.08.13. Ipoly Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Hónapokon át tervezték a világ legkeresettebb terroristájának likvidálását

Hirdetés

Hónapokon át tervezték a világ legkeresettebb terroristájának likvidálását

Joe Biden a Fehér Ház erkélyén tartott beszédében azt mondta:

Igazságot szolgáltattunk. A terroristavezér nincs többé, és ez némi megnyugvást ad a 2001. szeptember 11-i terrortámadásokban elhunytak családtagjainak és barátainak.

A Reuters hírügynökség egy magát megnevezni nem kívánó amerikai tisztségviselőre hivatkozva azt közölte: Zaváhírivel a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) dróntámadása végzett vasárnap Kabulban. A BBC brit közszolgálati televízió értesülése szerint Zaváhírit kabuli háza erkélyén érte a csapás, a körülötte lévő családtagjai nem sebesültek meg.

Hirdetés

Tavasszal bukkantak rá, azóta figyelték

Az APNewsnak fehér házi és nemzetbiztonsági források elmondták: áprilisban kapták az első fülest, hogy Kabulban lelhetett menedékre a terroristavezér, akit a tálibokon belüli egyik erős csoport, a Hákkáni-hálózat támogatott már korábban is. Nagyon aprólékos, hosszadalmas nyomozás indult, egyfelől, hogy megbizonyosodjanak az állítás igazáról, másfelől pedig az amerikai csapatok tavaly augusztusi kivonulása óta gyakorlatilag nincs semmiféle működőképes hálózata a felderítésnek Afganisztánban.

Végül július elsején, miután Biden elnök visszatért európai körútjáról, részletesen tájékoztatták a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/08/02/al-kaida-kabul-talib-raketatamadas-ajman-az-zavahiri-usa-terorizmus/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Tragédia a zenei fesztiválon, halálos áldozatot is követelt a szörnyű vihar

A Valenciától délre, Cullera városában rendezett Medusa elektronikus zenei fesztivált szombat hajnalban heves vihar érte. …