2021. október 18., hétfőMa Lukács napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 336,00 Ft
2021.10.18. Lukács Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 336,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Hollandia etnikai alapon igazoltat, a bíróság szerint ez nem diszkriminatív

Hirdetés

Hollandia etnikai alapon igazoltat, a bíróság szerint ez nem diszkriminatív

Továbbra is figyelembe vehetik az etnikai hovatartozást igazoltatáskor a holland rendvédelmi szervek, különösen határellenőrzéseknél, ez pedig nem számít diszkriminatív gyakorlatnak − jelentette be döntését egy holland bíróság, miután jogvédő szervezetek és egy afrikai származású holland állampolgár beperelte a rendfenntartó szervezeteket az eljárás miatt.

A távirati iroda közlése szerint az ügy felperese Mpanzu Bamenga, a baloldali liberális 66-os Demokraták párt képviselője, Eindhoven város volt önkormányzati tanácsosa. A férfi amiatt fordult a bírósághoz június elején, hogy 2018-ban az eindhoveni repülőtéren, egy hivatalos útról hazatérve a hadsereg részeként működő, de rendőri jellegű feladatokat is ellátó KMAR hatóság feltartóztatta azzal az indokkal, hogy hasonlít egy nigériai pénzcsempészre, aki ellen elfogatóparancs volt érvényben.

Minden alkalommal, amikor visszatérek a hazámba, Hollandiába, megállítanak az etnikai hovatartozásom miatt

− panaszolta a kongói származású férfi a helyi sajtónak. A képviselőt több jogvédő szervezet, köztük az Amnesty International is, támogatta keresetében.

Hirdetés

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/09/22/hollandia-etnikai-hovatartozas-hatarellenorzes-demokratak/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A különutas demokrata szenátor rengeteg pénzt kapott republikánus támogatóktól

A különutas demokrata szenátor rengeteg pénzt kapott republikánus támogatóktól

Kyrsten Sinema, Arizona állam szenátora számos olyan támogatótól megkapta a törvény által engedélyezett legmagasabb összegű …