2023. április 1., szombatMa Hugó napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
2023.04.01. Hugó Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Hogyan jut el a világ leghatalmasabb embere Kijevbe?

Hirdetés

Hogyan jut el a világ leghatalmasabb embere Kijevbe?

Mint arról beszámoltunk, Joe Biden amerikai elnök a héten háromnapos diplomáciai találkozón vesz részt Lengyelországban, azonban hétfő reggel váratlanul megjelent Kijevben.

Az Egyesült Államok elnöke volt az utolsó nyugati állam- vagy kormányfő, aki még nem járt a háború által sújtott országban személyesen. Most, hogy ez is megtörtént, több amerikai lap is beszámolt arról, hogyan tervezték meg Biden titkos látogatását.

Sötétített repülő, tízórás vonatút

A világ legerőteljesebb pozíciójának tartott amerikai elnök utazását soha sem könnyű megszervezni: a biztonságpolitikai kockázat minden utazásnál eleve magas, ráadásul Kijevet az orosz agresszió miatt gyakran éri rakétatámadás – sajtóhírek szerint az Egyesült Államok pár órával az érkezés előtt jelezte Oroszországnak, hogy Biden az ostromlott ország fővárosában tesz látogatást.

Mint arról például az AP ír, Biden ezúttal nem az amerikai elnöknek fenntartott Air Force One-nal utazott Washingtonból, hanem a leginkább belföldi utazásokra használt Air Force C–32-vel, amely módosított Boeing 757-es, ami valamennyivel kisebb, mint az Air Force One-ná átalakított Boeing 747-200B.

Hirdetés

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/02/21/joe-biden-titkos-utazas-kijev-diplomacia-haboru-ukrajna/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Rálőtt a feje fölött repülő harci helikopterre egy holland férfi

Rálőtt a feje fölött repülő harci helikopterre egy holland férfi

A holland hatóságok péntek reggel letartóztattak egy apeldoorni férfit, aki rálőtt a feje fölött repülő …