2022. november 28., hétfőMa Stefánia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 412,00 Ft | USD: 397,00 Ft | CHF: 420,00 Ft
2022.11.28. Stefánia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 412,00 Ft | USD: 397,00 Ft | CHF: 420,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Hogyan fizet Oroszország a háborúért?

Hirdetés

Hogyan fizet Oroszország a háborúért?

Az ukrán-orosz háború kirobbanása után több ország is megfogadta, hogy megszakítják a gazdasági kapcsolatokat Oroszországgal, és szankciókat vezettek be, amelyek célja az orosz gazdaság megbénítása volt az ukrajnai invázió után.

A világ egyik legfontosabb olaj-, gáz- és nyersanyagtermelőjeként azonban Oroszországnak régóta fennálló és jövedelmező kereskedelmi partnerkapcsolatai vannak. E kapcsolatok megszakítása nem könnyű.

A háború előtt Oroszország exportjának több mint kétharmadát az olaj, a gáz, valamint a kulcsfontosságú fémek és ásványi anyagok tették ki, amelyek az autók meghajtásához, az otthonok felmelegítéséhez és a gyárak ellátásához járulnak hozzá szerte a világon.

Az elemzés szerint az ukrajnai inváziót követően Oroszország exportjának értéke valójában nőtt, még számos olyan országban is, amely aktív szerepet vállalt Oroszország szankcionálásában.

Hirdetés

Az adatok azt mutatják, hogy Oroszország gazdasága mélyen összefonódott a világgazdasággal, ami lehetővé teszi Moszkva számára, hogy jelentős pénzt termeljen, miközben a háború a kilencedik hónapjába lép.

A nyugati országok azon kísérletei, hogy szankciókkal és más intézkedésekkel próbálják megbénítani az orosz gazdaságot, teljesen sikertelenek, a szankciók jól láthatóan nem működnek, csak Európát teszik tönkre, miközben Oroszország tovább gazdagodik.

Forrás:
https://www.origo.hu/nagyvilag/20221122-oroszorszag-haboru-kereskedelem.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Földcsuszamlás Kamerunban, több ember meghalt

A mentési munkálatok folyamatban vannak, a katasztrófa további áldozatai után kutatnak – mondta újságíróknak a …