2020. október 24., szombatMa Salamon napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
2020.10.24. Salamon Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Hillary Clinton állt a Trumpot lejárató kampány mögött

Hillary Clinton állt a Trumpot lejárató kampány mögött

Amikor legutóbb erről a témáról írtunk, még egy kérdőjelet biggyesztettünk a cím végére. Mára viszont kétség sem férhet hozzá, hogy a hír igaz: az amerikai Demokrata Párt 2016-os elnökjelöltjének jelentős szerepe volt a később elnökké választott Trump és az oroszok összejátszásáról szóló lejárató akció kidolgozásában. 

cia

Fotó: cia.gov

Az amerikai kémszervezeteket tömörítő Országos Hírszerzési Igazgatóság újabb olyan dokumentumok titkosítását oldotta fel, amelyek azt bizonyítják, hogy Hillary Clinton hagyta jóvá külpolitikai tanácsadója javaslatát, amelynek értelmében olyan botránnyal próbálták bemocskolni Trumpot, amely az orosz biztonsági szolgálattal hozta hírbe a republikánusok ellenjelöltjét.

Kapcsolódó

Hillary Clinton állt Trump lejárató kampánya mögött?

Az amerikai elnök szerint az FBI vezetői is korrumpálódtak.

Bár a nyilvánosságra hozott dokumentumokban egyes neveket kitakartak vagy csak a kezdőbetűit említik, elemzők ennek alapján is beazonosították Susan Rice-t, az Obama-adminisztráció nemzetbiztonsági tanácsadóját és Barack Obama kabinetfőnökét, Denis McDonough-t. 

Egy hete az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda akkori igazgatójára és az FBI elhárításért felelős helyettes vezetőjére húzták rá a vizes lepedőt, mivel tudtak (vagy hivatali beosztásukból adódóan tudniuk kellett) a lejáratási tervekről, most meg a CIA korábbi igazgatójáról derült ki ugyanez. John Brennan ugyanis arról tájékoztatta Barack Obama elnököt, hogy a hírszerzésnek tudomása volt a Hillary Clintontól indult álhírterjesztési szándékról. A Központi Hírszerző Ügynökség vezetőjének kézírásos feljegyzései is nyilvánossá váltak, és ezekben szó szerint az áll, hogy

Hillary Clinton szándékosan az oroszokhoz akarja kötni Donald Trumpot, a republikánusok elnökjelöltjét, részben azért is, hogy elvonja a közvélemény figyelmét saját elektronikus levelezésének magánszerveren történt bonyolításáról.

Kapcsolódó
<a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/10/07/hillary_clinton_allt_a_trumpot_lejarato_kampany_mogott/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Koronavírus: az egész ország lezárása is szóba került az olasz politikában

Az egészségügy  a tavaszihoz hasonló országos zárást sürget, miután a napi esetszám pénteken túllépte a 19 ezret, …