2023. december 6., szerdaMa Miklós napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 352,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
2023.12.06. Miklós Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 352,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Hihetetlen hőstett: hét gránátot is visszadobott egy szolgálaton kívüli katona a Hamász terroristáinak

Hirdetés

Hihetetlen hőstett: hét gránátot is visszadobott egy szolgálaton kívüli katona a Hamász terroristáinak

Korábban már többször is írtunk arról a technófesztiválról, amelyet a Gázai övezet határának közelében rendeztek meg. A fesztiválon egy magyar DJ is fellépett, akit az egyik szervező mentett ki. Ő utóbb részletesen elmondta, min mentek keresztül.

Most a Sky News készített interjút az egyik résztvevő, Aner Shapiro nagyanyjával, Yamima Ben-Menahemmel, aki elmondta, unokája szolgálaton kívüli katonaként ment a fesztiválra. Elmondása szerint Shapiro a barátjával, Hersh Goldberggel (akit jelenleg a Hamász tart fogva túszként) és nagyjából 30 másik fesztiválozóval egy óvóhelyre menekült be, amikor a terroristák megtámadták őket.

Először is mindenkit megnyugtatott, azt mondta, hogy a hadsereg fél órán belül ott lesz, és biztos benne, hogy minden rendben lesz. Mindig és mindenhol természetes vezetőként viselkedett

– mondta a férfiről nagyanyja. Állítása szerint a Hamász terroristái ezután megközelítették a menedékhelyet, és gránátokat kezdtek el bedobálni közéjük.

Hirdetés

„Amikor a terroristák megközelítették őket, a bejárat mellé állt, és amikor elkezdték bedobálni a gránátokat, azt mondta: »Ezeket én vissza fogom dobni, de ha egyet elvétek, akkor azt nektek kell.« Ezután ott maradt, és egymás után dobálta vissza a gránátokat” – mondta a nagyanya, majd hozzátette:

Annak alapján, amit a barátai mondtak nekünk, sikerült visszadobnia nagyjából hét gránátot, mielőtt az utolsó felrobbant volna a kezében.

A család szerint három hónappal az október 7-i események után értesültek arról, ami Aner Shapiróval történt. „Az emberek, akik túlélték, elkezdtek hívogatni minket, miután megtudták, hogy kik a családtagjai, és egymás után mondták azt róla, hogy »megmentette az életünket«” – mondta Yamima Ben-Menahem.

Elbeszélése szerint unokája halála után a Hamász behatolt a menedékhelyre, és öt vagy hat embert túszul ejtett, a többiekre pedig tüzet nyitottak. A nő szerint az izraeli hadsereg csak órákkal később ért oda, és addigra az utóbbiak közül csak azok maradtak életben, akik viszonylag könnyebb sérülésekkel megúszták. 

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/10/26/izrael-hamasz-terrortaamdas-brit-izrael-katona-visszadobott-granatok-hostett/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

200 gyerek meghalt, börtönbe kerül a köhögés elleni szirupot gyártó cég vezetője

Két év börtönbüntetést kaptak, és 1 milliárd indonéz rúpia (63 056 dollár; 51 786 font) …