2021. szeptember 28., keddMa Vencel napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.09.28. Vencel Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Hidegháborús hangulat az olimpián

Hirdetés

Hidegháborús hangulat az olimpián

Bár az olimpia hagyományosan a béke ünnepe, a világra nehezedő hidegháborús hangulat a nyári játékokat is megmérgezi. Már az éremtáblázat is rezonál a nagyhatalmi versengésre, a pillanatnyi állás szerint ugyanis a házigazda Japán után a második helyen az Egyesült Államok áll, Kínát megelőzve.

A South China Morning Post írt a játékok politikai vonatkozásáról, cikkük szerint az Egyesült Államok esélyes a legtöbb érem begyűjtésére, Kína pedig az összesítésben a második helyért küzd. A hongkongi hírportál arra emlékeztet, hogy a 2016-os riói játékokon Kína a harmadik helyre csúszott vissza, miután azt megelőzően, a pekingi olimpia házigazdájaként az első helyen végzett. Mivel az elmúlt öt év tele volt a két nagyhatalom közötti konfliktusokkal, a SCMP szerint a második helyezés most fontos presztízskérdés Peking számára. Ahogyan az Egyesült Államok számára fontos cél, hogy Tokióban a lehető legtöbb ponttal verje kelet-ázsiai kihívóját.

Bár a hivatalos fronton a felek tiszteletben tartják a játékszabályokat, az elmúlt napokban felszínre törtek a konfliktusok. Kína keményvonalas, úgynevezett farkasharcos diplomáciája kimutatta a foga fehérjét, célkeresztjükbe az angolszász sajtó került. Peking srí lankai nagykövetsége a Reuters hírügynökséget támadta a Twitteren, mivel szerintük szándékosan előnytelen fotóval illusztrálták olimpiai bajnok női súlyemelőjüket. Csihui Hou a hétvégén nyert aranyérmet, a kínai nagykövetség szerint az erről közölt tájékoztatás rosszindulatú volt.

Among all the photos of the game, @Reuters has chosen this one, which only shows how ugly they are.

Hirdetés

Don’t put politics and ideologies above sports, and call yourself an unbiased media organization. Shameless.

Respect the spirit of #Olympics.

— Chinese Embassy in Sri Lanka (@ChinaEmbSL) July 24, 2021

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/07/27/olimpia-diplomacia-hideghaboru-usa-kina-japan/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Sorra törlik közösségi médiás tartalmaikat a tálibokat kritizáló felhasználók

Sorra törlik közösségi médiás tartalmaikat a tálibokat kritizáló felhasználók

Az augusztus 15-ei hatalomátvétel előtt több befolyásos közösségi média felhasználó is volt Afganisztánban, akik nyíltan …