2020. november 27., péntekMa Virág napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 333,00 Ft
2020.11.27. Virág Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 333,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Hiába súlyos a járványhelyzet, Brazília engedélyezte a külföldi turisták beutazását

Hirdetés

Hiába súlyos a járványhelyzet, Brazília engedélyezte a külföldi turisták beutazását

Brazília engedélyezte szerdán a külföldi turisták beutazását az országba légi úton, holott továbbra is súlyos a járványhelyzet, a napi fertőzések és halálesetek száma ismét rekordot döntött szerdán, írja az MTI.

A külföldiek beutazására vonatkozó tilalom március vége óta volt érvényben, és a kormány ezt most feloldotta a légi úton érkezők számára. A kormányrendelet szerint az turisták bármely országból repülhetnek Brazíliába, amennyiben van az útjuk teljes időtartamára vonatkozó egészségbiztosításuk. Továbbra is tilos azonban a külföldi turisták beutazása a szárazföldi határokon át vagy vízi úton. A kormány semmilyen indoklást nem fűzött az intézkedéshez.

Jair Bolsonaro, brazil elnök megy a támogatói elé a harmadik pozitív koronavírus-tesztje után az Alvorada Palace kertjében tartott sajtótájékoztatóra 2020. július 22-én

Jair Bolsonaro, brazil elnök megy a támogatói elé a harmadik pozitív koronavírus-tesztje után az Alvorada Palace kertjében tartott sajtótájékoztatóra 2020. július 22-én

Hirdetés

Fotó: Evaristo Sa / AFP

A koronavírussal fertőzöttek számát tekintve Brazília az Egyesült Államok után a második legfertőzöttebb ország a világon, és szerdán újabb napi rekord dőlt meg mind a fertőzöttek, mind pedig a halottak számában. A brazil egészségügyi minisztérium szerdai tájékoztatás szerint egy nap leforgása alatt 69 074 új fertőzéses esetet regisztráltak, és 1595-en haltak bele a koronavírus okozta betegség szövődményeibe. Ezzel a fertőzöttek száma meghaladta a 2,5 milliót, a halottaké pedig a 90 ezret. A múlt héten 7677-en haltak meg, többen mint bármelyik héten a járvány kezdete óta. A legsúlyosabb a helyzet Brazília legnépesebb, Sao Paulo államában, ahol szerdán több mint 26 ezer új fertőzéses esetet regisztráltak.

BRAZÍLIA KORÁBBAN NYITOTTA MEG LÉGI HATÁRAIT A KÜLFÖLDI TURISTÁK ELŐTT, MINT BÁRMELY MÁS TÉRSÉGBELI ORSZÁG, AHOL A JÁRVÁNYHELYZET KEDVEZŐBB.

Gyorsabban tette ezt Kolumbiánál, Argentínánál, Panamánál és Perunál is, amelyek továbbra sem engedélyezik nemzetközi kereskedelmi járatok érkezését. Míg Brazília engedélyezte a külföldi turisták beutazását, más országok nem hoztak reciprok intézkedéseket a brazil állampolgárok vonatkozásában, sem Egyesült Államok, sem az Európai Unió országai nem engedik be az országba a brazil turistákat.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/07/30/brazilia_koronavirus_kinai_koronavirus_beutazas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Rohamosan nő a fertőzöttek száma Ukrajnában

Továbbra is rohamosan terjed a koronavírus-járvány Ukrajnában, csütörtökre több mint 15 ezer újabb fertőzöttet regisztráltak, …