2021. január 25., hétfőMa Pál napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.01.25. Pál Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Hétfő óta folyamatosan reng a föld Horvátországban

Hirdetés

Hétfő óta folyamatosan reng a föld Horvátországban

Folyamatosan reng a föld Horvátországban hétfő óta. A két erősebb földmozgás Petrinja és Sziszek városán kívül 86 kisebb településen is súlyos károkat okozott − számolt be az N1 horvát hírcsatorna.

A területen 3500 ház sérült meg a hétfői 5,2-es magnitúdójú előrengésben, majd a keddi 6,3-as erősségű főrengésben. Folyamatosak az utórengések, és többen már harmadik éjszaka fedél nélkül vannak.

Az elmúlt 72 órában több mint 80 földmozgást mért a horvát szeizmológiai szolgálat, melyek közül több meghaladta a 4-es erősséget.

Hirdetés

A tévécsatorna tudósítója szerint már azok sem mernek otthonaikba visszatérni, akiknek a házai csak kismértékben sérültek meg.

Többeket a petrinjai kaszárnyában vagy a sziszeki sportcsarnokban helyeztek el, emellett vannak olyanok is, akik az autójukban alszanak. Sok helyen még mindig nem állították vissza az áramot és a fűtést.

Egy lakos beszámolója szerint mindenki a konténereket és lakókocsikat várja. A kormány konténereket és száz lakókocsit ígért a térségnek, amelyekből csütörtökön húsz megérkezett Glinába.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/12/31/horvatorszag_foldrenges_folyamatos/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Meghalt koronavírusban, aztán tíz nappal később visszatért az otthonába

[…] A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE! Forrás: https://index.hu/mindekozben/poszt/2021/01/24/meghalt_koronavirusban_aztan_tiz_nappal_kesobb_visszatert_az_otthonaba/ *Tisztelt Olvasó! Amennyiben …