2020. október 21., szerdaMa Orsolya napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
2020.10.21. Orsolya Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Hegyi-Karabahban lelőttek két azeri repülőgépet, a bakui védelmi minisztérium cáfol

Hegyi-Karabahban lelőttek két azeri repülőgépet, a bakui védelmi minisztérium cáfol

A szakadár Hegyi-Karabah hadserege lelőtt további két azeri repülőgépet – közölte az örmény védelmi minisztérium szóvivője csütörtökön. Arcrun Ovanniszján arról számolt be, hogy a szakadárok ezt megelőzően lelőttek egy azeri repülőt, két helikoptert és hat drónt. Ovanniszján csütörtök este közölte, hogy Örményország területén működésbe lépett a légvédelem, és Jereván térségben lelőttek négy drónt. Működésbe lépett az örmény légvédelem. Ne aggódjanak, a légvédelmi eszközök használata zajjal jár – írta Facebook-oldalán a szóvivő.

A bakui védelmi minisztérium álhírnek minősítette az örmény tájékoztatást, azt állítva, hogy repülőgépeik nem is szálltak fel, és az azeri hadsereg minden egyes repülőgépe működőképes és harcra kész. A hadsereg az örmény erőkhöz tartozó légvédelmi eszközöket és rakéta-sorozatvetőket semmisített meg. Eszerint az örmény erők tüzérségi támadást hajtottak végre civil célpontok ellen a hegyi-karabahi Horadizban. A tárca további részletekkel nem szolgált.

Susan Sztepanján örmény védelmi szóvivő eközben arról számolt be, hogy az azeri erők tüzérséggel támadtak egy Hegyi-Karabahba vezető utat Örményországban. A szóvivő elmondta, hogy délután is folytatódtak a heves tüzérségi támadások Hegyi-Karabahban.

Az azeri főügyészség csütörtökön bejelentette, hogy 19-re nőtt azoknak az azeri civileknek a száma, akik a konfliktus újbóli kiéleződése óta életüket vesztették.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/10/02/ormenyorszag_azerbajdzsan_hegyi_karabah_haboru_repulogep_ujsagiro/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Donald Trump vizsgálatot sürget Joe Biden fiának üzleti ügyeiben

A demokrata párti elnökjelölt, Joe Biden fia, Hunter Biden üzleti ügyeinek feltárását célzó vizsgálatot sürgetett …