2021. július 28., szerdaMa Szabolcs napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
2021.07.28. Szabolcs Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Havanna-szindróma: miért éppen Bécsben bukkant fel a kór?

Hirdetés

Havanna-szindróma: miért éppen Bécsben bukkant fel a kór?

„Nagyon komolyan vesszük ezeket a jelentéseket, és a fogadó államként betöltött szerepünknek megfelelően együttműködünk az amerikai hatóságokkal az ügy megoldásában” – idézte a CNN az osztrák európai és nemzetközi ügyek minisztériumának közleményét.

„Az Ausztriába kiküldött diplomaták és családtagjaik biztonsága számunkra elsődleges fontosságú” – tette hozzá a minisztérium.

Nagyjából két tucat lehetséges új esetről számoltak be az osztrák fővárosban ténykedő amerikai kémek és diplomaták. Ezt több, mint bármely más városban, kivéve magát Havannát – ismertette a részleteket a rejtélyes bécsi kórról elsőként tudósító New Yorker.

Hirdetés

„Partnereinkkel összehangoltan erőteljesen vizsgáljuk az amerikai nagykövetség bécsi közösségében vagy bárhol másutt jelentkező, megmagyarázhatatlan egészségügyi incidenseket” – ezt közölte a State Department.

A Havanna-szindróma tünetei

A Havanna-szindróma áldozatai különböző tünetekről és fizikai érzésekről számoltak be: köztük váratlanul fellépő szédülésről, hányingerről, fejfájásról és koponyanyomásról, amit néha „átható, irányított zaj” kísér. Néhányan azt mondták, hogy ha elsétáltak egy bizonyos pontból, képesek voltak megszabadulni az érzésektől. Egyeseknél traumás agysérülést diagnosztizáltak. Ők évek elteltével is szenvednek a visszatérő fejfájástól és más, egészségügyi problémáktól.

A misztikus tünetegyüttes 2016 végén jelentkezett először Kuba fővárosában, Havannában – szintén diplomaták körében. Innen származik a szindróma elnevezése.

A Havannában tartózkodó amerikai és kanadai diplomaták szédülésre, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/07/20/havanna-szindroma-becsben/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Több mint 700 gyereket molesztáltak egy londoni kerületi önkormányzat munkatársai

Több mint 700 gyereket molesztáltak egy londoni kerületi önkormányzat munkatársai

A dél-londoni Lambeth kerület i önkormányzatának gondozása alatt álló több mint 700 gyerek szenvedett el …