2022. január 17., hétfőMa Antal napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 354,00 Ft | USD: 309,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
2022.01.17. Antal Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 354,00 Ft | USD: 309,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Hatmillió embert fenyeget az elszegényedés Romániában

Hirdetés

Hatmillió embert fenyeget az elszegényedés Romániában

Közel hatmillió embert fenyeget a relatív szegénység veszélye Romániában, a kiskorúak majdnem egyharmada a szegénységi küszöb alatt él. 

A relatív szegénység kategóriájába azokat sorolják, akik a társadalom nagy többségéhez képest szegénynek minősülnek, és – a keresetükből adódóan – arra sincs sok esélyük, hogy ebből a helyzetből kilépjenek. A román statisztikai adatok szerint az elmúlt tíz év alatt nőtt azoknak a száma, akik ebbe a kategóriába tartoznak.

A mostani kimutatás szerint a teljes lakosság 23,4 százalékára (körülbelül 4,5 millió polgár) havi ezerlejnyi kereset sem jut fejenként. Ennél még valamivel több, 5,9 millió embert fenyeget az elszegényedés és az ebből adódó társadalmi kirekesztődés veszélye.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/12/22/romania-szegenyseg-6-millio-ember/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Metró elé lőktek egy nőt Brüsszelben

Metró elé löktek egy nőt egy brüsszeli metróállomáson. A rendőrség szerint szándékos gyilkossági kísérlet történhetett, …