2021. június 22., keddMa Paulina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 297,00 Ft | CHF: 323,00 Ft
2021.06.22. Paulina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 297,00 Ft | CHF: 323,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Hatméteres hullámtörő fallal vennék körül Miamit

Hirdetés

Hatméteres hullámtörő fallal vennék körül Miamit

Három éve, nem sokkal azután, hogy az Irma hurrikán nyomán víz alá kerültek Miami egyes részei, a szövetségi kormány tanulmányt rendelt, hogy megtalálja annak a módját, miként lehetne megvédeni a kiszolgáltatott dél-floridai partvidéket a halálos és pusztító viharhullámoktól.

A válasz senkinek sem nyerte el a tetszését.

Építsenek falat – ezt javasolta az amerikai hadsereg mérnöki testülete első tervezetében.

Hirdetés

A hatmérföldes, csaknem 10 kilométeres fal jobbára a szárazföldön, a parttal párhuzamosan futna a városnegyedeken keresztül – kivéve egy egymérföldes szakaszt közvetlenül a Biscayne-öbölben, Brickellnek, a város pénzügyi negyedének csillogó felhőkarcolói tövében.

A 6 milliárd dolláros beruházás jövője egyelőre bizonytalan. Legkorábban öt év múlva születik döntés róla. A meghökkentő ötlet azonban elég volt ahhoz, hogy néhány helybeli figyelmét egyértelműen a problémára irányítsa. A város környezeti kihívásainak a kezeléséhez szükséges döntésekkel kevesen akarnak szembenézni.

„Ezeket nemzedéki kérdéseknek nevezem” – idézi a Miami Egyetem légköri tudományokkal foglalkozó professzorát a New York Times. Benjamin Kirtman szerint sokan vonakodnak attól, hogy belemerüljenek a vitába.

Miamiban, az amerikai nagyvárosban – amely talán a leginkább kitett a tengerszint emelkedésének – nem az éghajlatváltozás tagadása jelenti a problémát. Kivált akkor nem, amikor az ezekben a napokban kezdődő hurrikánszezon minden évben intenzívebb és gyakoribb viharokkal tér vissza, amikor egyre megfizethetetlenebbé válik az árvízbiztosítás, és amikor az éjszakák oly forrók, hogy az esti lehűlés a feledés homályába vész.

A távlat nyomasztó, és közben a lehetséges megoldások egyike sem olcsó, egyszerű vagy szép.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/06/11/hatmeteres-fal-miamiban/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Beadták az első, Karikó Katalin által fejlesztett rák elleni vakcinát

Beadták az első, Karikó Katalin által fejlesztett rák elleni vakcinát

Megkapta az első beteg a Karikó Katalin által elindított első rák elleni kísérleti vakcinát. Karikó …