2021. május 12., szerdaMa Pongrác napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2021.05.12. Pongrác Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Határozatot fogadott el az EU az Egyesült Királysággal tervezett megállapodásról

Hirdetés

Határozatot fogadott el az EU az Egyesült Királysággal tervezett megállapodásról

Határozatot fogadott el az Európai Unió Tanácsa az unió és az Egyesült Királyság közötti kereskedelmi és együttműködési megállapodás, valamint az adatbiztonsági megállapodás megkötéséről, az EU részéről ez képezte az utolsó lépést a megállapodások megerősítésének folyamatában – közölte az uniós tanács csütörtökön.

Az Egyesült Királyság értesítést fog kapni a belső uniós eljárások lezárásáról. A két megállapodás május 1-jén fog hatályba lépni.

Hirdetés

A megállapodások a kvóták és vámok nélküli szabadkereskedelem mellett a halászatra, energiaügyekre, biztonsági kérdésekre és a tisztességes versenyre vonatkozó szabályokat tartalmaznak – írja az MTI.

A felek tavaly december 24-én egyeztek meg az Európai Unió és az Egyesült Királyság közötti kereskedelmi és együttműködési megállapodásról. A fennakadások elkerülésére az EP elfogadta, hogy a megállapodást január elsejétől április 30-ig ideiglenesen alkalmazzák. A végleges alkalmazáshoz a héten megadott európai parlamenti hozzájárulásra, valamint az Európai Unió Tanácsának csütörtökön elfogadott határozatára volt szükség.

Az Egyesült Királyság hivatalosan tavaly január 31-én lépett ki az EU-ból, a kilépés napján kezdődött 11 hónapos átmeneti időszakban jórészt a korábbi szabályrendszer maradt érvényben a kétoldalú kereskedelmi forgalomban. Az átmeneti időszak ugyanakkor idén január 1-jén lejárt, és ezzel egy időben megszűnt Nagy-Britannia tagsága az Európai Unió egységes belső piacán és vámuniójában is.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/04/29/hatarozatot-fogadott-el-az-eu-az-egyesult-kiralysaggal-tervezett-megallapodasrol/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Sokkoló felvételek az izraeli rakétatámadásokról

Sokkoló felvételek az izraeli rakétatámadásokról

A Gázai övezetet uraló iszlamista Hamász terrorszervezet kedd este valóságos rakétaesőt zúdított több hullámban Tel-Avivra és Izrael …