2022. január 28., péntekMa Károly, napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 320,00 Ft | CHF: 344,00 Ft
2022.01.28. Károly, Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 320,00 Ft | CHF: 344,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Hatalmi viszály pattant ki Szomáliában

Hirdetés

Hatalmi viszály pattant ki Szomáliában

Szomáliában perpatvar robbant ki az államfő és a miniszterelnök között. Hussein Roble miniszterelnök nem gyakorolhatja addig a hivatását, amíg nem zárul le ellene a korrupció miatt indított eljárás. Ezt maga Abdullahi Mohamed, a szövetségi köztársaság elnöke jelentette be. A kormányfőt konkrétan azzal vádolják, hogy jogtalanul jutott földterületekhez. Az államfő emiatt a haditengerészet parancsnokát is felfüggesztette hivatalából, írta a távirati iroda.

Az államfő és a miniszterelnök közötti feszültséget, úgy tűnik, nem lehet tovább palástolni, ami elemzők szerint akadályozhatja a kormány iszlamista szélsőségesekkel szembeni küzdelmét.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/12/27/szomaliai-konfliktus-iszlamista-szelsosegesek-elleni-harc-valasztasok-elodazasa/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Tanúsítványt kapnának az ukránok a kedvezményes könyvvásárláshoz az új ukrán törvénytervezet szerint

Tanúsítványt kapnának az ukránok a kedvezményes könyvvásárláshoz az új ukrán törvénytervezet szerint

Támogatta az ukrán parlament első olvasatban azt a törvénymódosítási javaslatot, amely hozzájárulna az ukrajnai könyvkiadáshoz …