2023. június 1., csütörtökMa Tünde napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
2023.06.01. Tünde Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Hatalmas káoszt teremt a mesterséges intelligencia az amerikai elnökválasztáson

Hirdetés

Hatalmas káoszt teremt a mesterséges intelligencia az amerikai elnökválasztáson

A mesterséges intelligencia által létrehozott képek gyakran durvák voltak, nem voltak meggyőzőek és költséges volt az előállításuk, különösen akkor, amikor a félretájékoztatás egyéb eszközei olcsón előállíthatóak és könnyen terjeszthetőek a közösségi médiában. A mesterséges intelligencia és az úgynevezett deep fake hamisítványok jelentette fenyegetés mindig még egy-két évvel távolabbra lévőnek tűnt.

Ez azonban már nem így van.

A kifinomult generatív mesterségesintelligencia-eszközök ma már másodpercek alatt, minimális költséggel képesek emberi hangok klónozására és hiperrealisztikus képek, videók és hangok létrehozására. Ha ezeket a hamis és digitálisan létrehozott tartalmakat erősen megtámogatják a közösségi média algoritmusaival, akkor azok nagyon messzire és nagyon gyorsan terjedhetnek, és rendkívül specifikus részközönségeket célozhatnak meg. Ez soha nem látott piszkos kampánytrükköket fog jelenteni − írja az AP hírügynökség

A probléma a 2024-es amerikai elnökválasztási kampányra és a választásokra gyakorolt hatásai éppoly nagyok, mint amennyire aggasztóak: a generatív mesterséges intelligencia nemcsak gyorsan képes célzott kampány-e-maileket, szövegeket vagy videókat készíteni, hanem a választók megtévesztésére, jelöltek megszemélyesítésére és a választások aláásására is felhasználható. Méghozzá eddig nem látott mértékben és sebességgel − írja az AP hírügynökség.

Hirdetés

Erre még mindig nem vagyunk felkészülve. Soha nem látott előrelépést jelentenek a most megjelenő audio- és videós képességek. Ha ezt nagyléptékben meg lehet csinálni, és a közösségi platformokon terjeszteni, nos, annak rendkívüli hatása lesz

− figyelmeztetett A.J. Nash, a ZeroFox kiberbiztonsági cég hírszerzési alelnöke. 

Egyik forgatókönyv ijesztőbb a másiknál

A mesterséges intelligencia szakértői gyorsan fel tudnak sorolni számos riasztó forgatókönyvet, amelyekben a generatív mesterséges intelligenciát médiatartalmak létrehozására használják a választók összezavarása, egy jelölt rágalmazása vagy akár erőszakra való felbujtás céljából.

Csak néhány ezekből: automatizált robothívás, amely a jelölt hangján direkt rossz időpontban kéri arra a szavazókat, hogy szavazzanak; hangfelvételek, amelyeken egy jelölt állítólag bevall egy bűncselekményt vagy rasszista nézeteket hangoztat; videófelvételek, amelyeken valaki olyan beszédet vagy interjút ad, amelyet soha nem adott. Hamis hírek, amelyeken bejelentik, hogy az adott jelölt kiszállt a versenyből.

Mi van, ha Elon Musk személyesen hív fel, és azt mondja, hogy szavazz egy bizonyos jelöltre? Sokan hallgatnának rá. Pedig nem ő volna az

− mondta Oren Etzioni, az Allen Institute for AI alapító vezérigazgatója, aki tavaly azért mondott le, hogy megalapítsa az AI2 nonprofit szervezetet. 

Donald Trump 2022. november 6-án

Donald Trump 2022. november 6-án

Fotó: Joe Raedle / Getty Images Hungary

Donald Trump volt elnök, aki 2024-ben is indul a jelöltségért, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/05/16/mesternseges-intelligencia-donald-trump-joe-biden-egyesult-allamok-elnokvalasztas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nemsokára jelentést tesz a NASA ufóbizottsága

Nemsokára jelentést tesz a NASA ufóbizottsága

A 16 tagú testület, amely a fizikától az asztrobiológiáig különböző területek szakértőit tömöríti, tavaly júniusban …