2022. július 6., szerdaMa Csaba napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2022.07.06. Csaba Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Hatalmas felháborodást váltott ki a globális minimumadó

Hirdetés

Hatalmas felháborodást váltott ki a globális minimumadó

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a napokban arról beszélt, hogy a magyar kormány nem lelkes a globális minimumadó ötletétől, annak bevezetésétől még egy mélyütést kapna az európai versenyképesség. Hozzátette, hogy az európai gazdaság nagyon komoly nehézségekkel néz szembe a háború miatt, ebben a helyzetben a termelő vállalatokat sújtó újabb adóterhek végzetesek lehetnek.

Bánki Erik, az Országgyűlés gazdasági bizottságának fideszes elnöke hétfőn beszélt arról, hogy a minimumadó bevezetésének előkészítése körül a szükséges szakértői munka nem megfelelő ütemben halad. Kiemelte, hogy korábban a tervezet csak a digitális cégekre vonatkozott, most viszont elindult egy másik kezdeményezés is, amely már minden vállalatra kibővítené a szabályozást.

Crapo arra is kitért, hogy Biden elhanyagolta a kongresszussal történő egyeztetést a globális minimumadó ügyében, aminek az eredménye egy, az amerikai cégek és munkavállalók számára rossz megállapodás lett.

John Barrasso szenátor szerint a globális minimumadó versenyellenes, káros a gazdaságra nézve.

Hirdetés

Pat Toomey szenátor, a Költségvetési Bizottság tagja tavaly nyáron még ennél is élesebben bírálta a tervezetet:

Ez egy szörnyű ötlet. Miért akarnánk megduplázni a globális minimumadót, ez egy nagyon rossz megközelítés. Maga a tény pedig, hogy megpróbálunk más országokat meggyőzni arról, hogy emeljék az adókat, kvázi beismerése annak a kárnak, amit az országunknak okozunk – mondta.

Forrás:
https://www.origo.hu/nagyvilag/20220616-a-republikanusok-is-ellenzik-a-globalis-minimumado-bevezeteset.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Újabb részletek derültek ki, hetekig tervezte a merényletet a chicagói lövöldöző

Újabb részletek derültek ki, hetekig tervezte a merényletet a chicagói lövöldöző

A tájékoztatás szerint a gyilkos több mint 70 lövedéket lőtt ki a tömegre egy épület …