2022. május 19., csütörtökMa Ivó, Milán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 386,00 Ft | USD: 367,00 Ft | CHF: 376,00 Ft
2022.05.19. Ivó, Milán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 386,00 Ft | USD: 367,00 Ft | CHF: 376,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Hat év börtönre ítélték a belarusz ellenzéki újságíró barátnőjét

Hirdetés

Hat év börtönre ítélték a belarusz ellenzéki újságíró barátnőjét

Raman Prataszevics, a népszerű, egyben szélsőségesnek nyilvánított Telegram-csatorna, a NEXTA korábbi főszerkesztőjének barátnőjét, Szofija Sapegát pénteken hat év börtönbüntetésre ítélték társadalmi gyűlöletkeltés miatt – írja a CNN.

A párt még tavaly vették őrizetbe, amikor a belarusz hatóságok vadászgép segítségével kényszerítettek leszállásra Minszkben egy Athénból Vilniusba tartó Ryanairt. A társaság szóvivőjének beszámolója szerint a belorusz hatóságok értesítették a repülőgép személyzetét egy esetleges terrorcselekményről, és jelezték, hogy elképzelhető, pokolgép van a fedélzeten.

Száműzetésben kampányoltak

Prataszevics egyike volt annak a több tucat belarusz újságírónak és aktivistának, akik száműzetésben kampányoltak Alekszandr Lukasenka belorusz elnök 27 éves uralma ellen. A repülőgép feltartóztatása és a pár letartóztatása miatt világszerte elítélték Lukasenkát, akit Európa utolsó diktátoraként tartanak számon.

Hirdetés

Ezt követően az Európai Unió <a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/05/07/belarusz-prataszevics-sapega-borton-letartoztatas-lukasenka/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Bevetik az oroszok Zadirát, a pusztító lézerfegyvert

Bevetik az oroszok Zadirát, a pusztító lézerfegyvert

Oroszország szerdán közölte, hogy új generációs lézerfegyvereket használ Ukrajnában drónok és egyéb harci eszközök elpusztítására. Vlagyimir …