2022. október 7., péntekMa Amália napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 423,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 436,00 Ft
2022.10.07. Amália Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 423,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 436,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Hasonló okokból kedvelik a németek és a magyarok a brit uralkodói családot

Hirdetés

Hasonló okokból kedvelik a németek és a magyarok a brit uralkodói családot

Gyermekkorunkban gyakran foglalkoztunk királynőkkel és királyokkal, hercegnőkkel és hercegekkel. „Németországban a királyokat és királynőket elsősorban a mesékből ismerjük” – mondta egy író és meseszakértő a Deutsche Wellének.

Christian Handel hozzátette: a történeteket „az anyatejjel szívtuk magunkba”.

A Grimm testvérek meséiben és az amerikai Disney filmadaptációiban a királynők és királyok ragyogó alakok, nagyobbak az életnél, lenyűgöző a hatalmuk és szépségük – emlékeztetett Handel.

Hirdetés

Kitalált palotáikban öröm lebzselni, báljaik pompásabbak minden valós ünnepségnél. A happy end garantált.

„Valószínűleg innen ered a királyi családok iránti rajongásunk” – véli a meseszakértő, aki szerint sokan vágynak a meseszerűségre, a mindennapok varázslataira.

Pletykák, királyi csemeték és igazi botrányok

A brit királyi család a felnőtteket is lenyűgözi: magánéletük a pletykák és mendemondák táptalaja. A németek fele érdeklődik a királyi családot övező szóbeszéd iránt – állítja a bajor rádió, a Bayerischer Rundfunk.

A spektrum az ártalmatlan spekulációktól – hogyan fogják elnevezni az uralkodói család gyermekeit – a kéjesen élvezhető botrányokig terjed. Harry herceg és felesége, Meghan Markle tavalyelőtt búcsút intett minden királyi feladatnak, a brit királyi család egyes tagjait pedig rasszizmussal vádolta. „Szakadásként” jellemezte a történteket a brit bulvársajtó, amely szintén nem mentes a rasszizmustól, és néha elfogultan tudósít.

András herceget, a néhai II. Erzsébet királynő harmadik gyermekét 2021-ben egy amerikai polgári perben azzal vádolták, hogy szexuálisan zaklatott egy kiskorút. A herceg, aki szoros kapcsolatot ápolt az elítélt szexuális ragadozóval, Jeffrey Epsteinnel, tagadta a vádakat. Édesanyja megfosztotta őt minden királyi tisztségétől és katonai rangjától.

A történelmi megbékélés

A hét évtizeden át uralkodó II. Erzsébet királynő átélte Németország teljes háború utáni történelmét. Halála után Olaf Scholz német kancellár kiemelte „a második világháború borzalmai utáni német–brit megbékélés iránti elkötelezettségét”.

Erzsébet fiatal nőként három hétig szolgált a brit seregben a náci Németország elleni háborúban. Megtanult vezetni és kereket cserélni, és felfedezte egész életére szóló rajongását az autók iránt.

Hosszú élete végéig maga vezette Range Roverét a skóciai Balmoral birtokán – jogosítvány nélkül. Egyszer még a szaúdi királyt is maga mellé ültette, aki férfi sofőrre számított. A szaúdi nőknek akkoriban még […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/09/19/miert-rajonganak-a-brit-uralkodoi-csalad-irant/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Minőségét megőrzi: eltűnhetnek a lejárati dátumot jelző címkék

Minőségét megőrzi: eltűnhetnek a lejárati dátumot jelző címkék

Évtizedek óta használjuk a minőségét megőrzi címkéket, amelyek arra szolgálnak, hogy útba igazítsák a vásárlókat, …