2022. július 6., szerdaMa Csaba napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2022.07.06. Csaba Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Három sikeres küldetést is letudott 36 óra alatt a SpaceX

Hirdetés

Három sikeres küldetést is letudott 36 óra alatt a SpaceX

Vasárnap indítottak el a floridai Cape Canaveral űrállomásról egy kétfokozatú, Falcon 9 típusú rakétát, amely pályára állította a louisianai székhelyű Globalstar vállalat kommunikációs műholdját – írja a Space.com.

A rakéta első fokozata tíz perccel a felszállás után tért vissza a Földre, majd függőlegesen landolt a SpaceX Just Read The Instructions nevű drónhajóján, amely Florida partjainál állomásozott az Atlanti-óceánban. A tervek szerint a műhold körülbelül 1 óra 50 perccel az indítás után kerül pályára.

Elon Musk cégének ez volt a harmadik, sikerrel végződő küldetése alig több mint 36 órán belül. A SpaceX pénteken indított egy 53 Starlink internetes műholdat a NASA floridai Kennedy Űrközpontjából, szombaton pedig a kaliforniai Vandenberg Űrbázisról juttatott a magasba a német hadsereg […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/06/19/harom-siker-kuldetes-spacex-36-ora/

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Újabb részletek derültek ki, hetekig tervezte a merényletet a chicagói lövöldöző

Újabb részletek derültek ki, hetekig tervezte a merényletet a chicagói lövöldöző

A tájékoztatás szerint a gyilkos több mint 70 lövedéket lőtt ki a tömegre egy épület …