2021. október 26., keddMa Dömötör napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 314,00 Ft | CHF: 341,00 Ft
2021.10.26. Dömötör Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 314,00 Ft | CHF: 341,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Három napja megy a pánikvásárlás a briteknél, nincs üzemanyag

Hirdetés

Három napja megy a pánikvásárlás a briteknél, nincs üzemanyag

Egyre többen mennek vásárolni a boltokba, valamint a benzinkutakra az Egyesült Királyságban. A kormányzat mindeközben azt állítja: nincs válság, nem fognak elfogyni a termékek, de az emberekre ez kevés hatással van. 

Grant Shapps brit közlekedési miniszter szombat éjjel bejelentette, hogy ötezer külföldi kamionsofőr kaphat soron kívül átmeneti nagy-britanniai munkavállalási engedélyt, mindenekelőtt üzemanyag- és élelmiszerszállító teherautók vezetésére. A kormánytisztviselők eközben arról próbálták győzködni az embereket, hogy van elég élelem és üzemanyag – a jelek szerint kevés sikerrel. Az emberek ugyanis már harmadik napja rohamozzák a boltokat és a benzinkutakat.

A HÍRESZTELÉSEK SZERINT A BENZINKUTAK legalább FELÉBEN ELFOGYOTT AZ ÜZEMANYAG.

Hirdetés

Ahol nem, ott pedig szintén fogyóban van. Az egyik helyen például szombaton 500 százalékos volt az üzemanyag iránti igény az előző szombati értékhez képest mérve. 

Én csak azért állok sorba, mert mindenki más is ezt csinálja

– mondta az egyik ember, aki a benzinkút előtt álló autójából nyilatkozott a Sky News-nak. 

Over the last couple of days, cars have been seen queuing up outside petrol stations and some have even been forced to close after running out of fuel.

Grant Shapps has insisted there is ‘no shortage of fuel’ and the issue is all down to panic buying https://t.co/gxmbiri6SF pic.twitter.com/dpfGNGds03

— Sky News (@SkyNews) September 26, 2021

Brian Madderson, az üzemanyagárusok szakszervezetének (PRA) elnöke azt mondta: a üzemanyag-válságot az okozza, hogy nincs elég üzemanyag szállításra alkalmas kamion, valamint vezető sincs hozzájuk. 

Rengeteg üzemanyag van az országban, csak éppen nem ott, ahol a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/09/26/egyesult-kiralysag-panikvasarlas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Beszélt egymással Vlagyimir Putyin és Boris Johnson, a mérgezés is szóba került

Beszélt egymással Vlagyimir Putyin és Boris Johnson, a mérgezés is szóba került

Telefonon egyeztetett az orosz elnök és a brit kormányfő. A téma az egy hét múlva, …