2023. szeptember 29., péntekMa Mihály napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
2023.09.29. Mihály Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Három év körüli gyerekekre támadt késsel egy férfi Franciaországban

Három év körüli gyerekekre támadt késsel egy férfi Franciaországban

Egy késes támadó megsebesített legkevesebb hét embert, köztük hat kisgyermeket csütörtök reggel a franciaországi Annecy városában egy parkban – közölték a francia hatóságok.

A rendőrség elfogta a férfit, egy menekültstátusszal rendelkező szíriai állampolgárt. A megtámadott gyermekek három év körüliek.

A BFM hírtelevízióban megszólaló szemtanúk elmondták: reggel háromnegyed 10-kor egy üvöltözve rohanó férfira lettek figyelmesek az Annecy-tó mentén húzódó parkban, aki egyszer csak késsel rátámadt babakocsiban lévő gyerekekre, majd egy közbeavatkozó felnőttet is megsértett, végül a helyszínre érkező rendőrökre támadt, akik előállították. A támadás közben a késelő nem mondott semmit.

A megszúrt gyerekek közül kettő állapota életveszélyes – közölték az AFP-vel rendőrségi források.

A támadó a BFM hírtelevízió értesülése szerint Svédországban megadott menekültstátusszal rendelkező, 1991-ben született szíriai állampolgár, nem volt korábban dolga a rendőrséggel, nem szerepel a titkosszolgálati nyilvántartásokban.

A francia elnök is reagált

Bár a terrorelhárítási ügyészség is vizsgálja a történeteket, egyelőre nem nyilvánította terrorcselekménynek a támadást, a bűnügyi rendőrség végzi a nyomozást.

Emmanuel Macron államfő a Twitteren „gyáva támadásnak” minősítette a késelést, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/06/08/bunugy-keseles-franciaorszag-emmanuel-macron-annecy/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Brutálisan meggyilkolták egy technológiai cég fiatal vezérigazgatónőjét

Vérbe fagyva találták rá hétfőn egy baltimore-i lakásban a 27 éves Pava LaPere holttestére. Az …