2022. augusztus 10., szerdaMa Lörinc napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 401,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
2022.08.10. Lörinc Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 401,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Harca készen állnak a tajvani fiatalok

Hirdetés

Harca készen állnak a tajvani fiatalok

Tajpejben azonban másként élték meg a vizitet.

Freddy Lim, az egykori heavy metal énekes, jelenleg független parlamenti képviselő. Manapság rövid frizurát és elegáns inget visel, bár a tetoválások még mindig előbukkannak élesre vasalt mandzsettái alól.

„Alapelvünk, hogy szívesen látunk Nancy Pelosihoz hasonló magas rangú politikusokat. Egy ilyen látogatás nagyon fontos. Ez nem provokáció Kína ellen. Ez egy barát normális fogadása, mint bármely más ország esetében” – mondta a BBC-nek.

Hirdetés

Ebben Tajvanon minden nagyobb politikai párt egyetért.

„Pelosi házelnök látogatásával az Egyesült Államok támogatását fejezte ki Tajvan és az itteni tajvani iránt” – hangoztatta Charles Csen, az ellenzéki KMT, a Kuomintang párt parlamenti képviselője, korábbi elnöki szóvivő.

Tajvan szempontjából az Egyesült Államok harmadik legbefolyásosabb politikusának érkezése szimbolikus jelentőséggel bírt, hisz a kapcsolatok normalizálását szolgálja. Tajvan gyakrabban fogadna tekintélyes vendégeket az Egyesült Államokból is – hangoztatják. Utoljára 25 éve járt magas rangú politikus a szigeten – a szintén házelnök, republikánus Newt Gingrich.

Önmagában Nancy Pelosi látogatása azonban nem változtat lényegen, miszerint Tajvan szabad és demokratikus társadalom státusza veszélyben van.

Egyre többen ismerik fel, hogy Kína fenyegetései a sziget „szükség esetén erőszakkal történő újraegyesítésére” valósak. Ráadásul Kína katonai téren már most messze felülmúlja Tajvant.

A vörös posztó a függetlenség kinyilvánítása

Tajvan a minap

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/08/06/tajvan-kina-fenyegetes-haboru-pelosi/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Több nőt megerőszakolt egy perverz bűnöző, aki gyógymasszőrnek adta ki magát

A két áldozat, akik feljelentést tettek, külön-külön, két év különbséggel vették igénybe a férfi által …