2024. május 22., szerdaMa Júlia, Rita napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 355,00 Ft | CHF: 390,00 Ft
2024.05.22. Júlia, Rita Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 355,00 Ft | CHF: 390,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Halálos kamikaze harci robot tartja rettegésben az ukrán katonákat

Hirdetés

Halálos kamikaze harci robot tartja rettegésben az ukrán katonákat

Felvételek bizonyítják, hogy Oroszország egy új, halálos kamikaze harci robotot használ, hogy rettegésben tartsa az ukrán állásokat a harctéren – írja a Mirror.

A Scorpion-M harci robotot egy Donyecki területen lévő, föld alatti ellenséges erődítmény felett robbantották fel. A harci robot akár 25 kilogramm robbanóanyagot is képes szállítani. A felvételeken állítólag az orosz Hawks különítmény által bevetett, a 110. Különleges Gárda Gépesített Lövészdandár katonáival együtt látható. A robot az ukrán erők egy föld alatti rejtekhelye felett robban fel – jelentették.

„A Scorpion-M sikeres alkalmazása bizonyította a robotjármű nagyfokú megbízhatóságát és manőverezőképességét, valamint harci hatékonyságát az ellenséges erődítmények megsemmisítésére és fegyverek kilövésére irányuló feladatok végrehajtásában” – idéz a lap egy háborúpárti blogot.

Hirdetés

A jelenlegi háborúban jelentős újítások történtek a szárazföldi és tengeri drónok, valamint a robottechnológia alkalmazása terén. Úgy tudni, hogy a robot egy másik változatát aknamentesítésre használják.

L’armée russe a utilisé pour première fois un robot kamikaze pour détruire une position de l’armée ukrainienne.

Une vidéo montre l’utilisation du Scorpion-M à Krasnogorovka. https://t.co/i9T1HFguDm pic.twitter.com/Kns33UDGqI

— Ananke Group (@AnankeGroup) May 15, 2024

A felvételek azután kerültek elő, hogy egy új jelet tüntettek fel az orosz katonai járműveken. Korábban a Kreml erői a latin ábécé V és Z betűit használták tankokon, teherautókon és más katonai járműveken. Most úgy tűnik, hogy egy új logót használnak – egy rombuszt, rajta egy X-szel.

A lap szerint az oroszok zavarban vannak a járműveiken lévő új jel eredetét illetően, mivel egyesek szerint az az északi mitológiából ismert Odin lándzsájához – ismertebb nevén Gungnirhoz – kapcsolódik. Ezt a jelet több olyan járművön is kiszúrták, amelyet a fosztogató orosz csapatok használtak Ukrajnában.

Tactical sign of the “North” group of the troops of the Russian Armed Forces that are advancing in Kharkov Oblast. pic.twitter.com/GaSk9qN2DI

— Trollstoy (@Trollstoy88) May 11, 2024

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/05/16/haboru-orosz-ukran-konfliktus-oroszorszag-urkajna-harkiv-harci-robot-donyeck/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nincs több titok, az MTVA ismertette az EP-választási vita részleteit

Mint arról beszámoltunk, nyilvános vitát szervez a köztévé az EP-listavezetők között. Molnár Csaba, a DK–MSZP–Párbeszéd kampányfőnöke kedden délután posztolta …