2021. január 18., hétfőMa Piroska napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2021.01.18. Piroska Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Ha minden jól megy, II. Erzsébet királynő ma aláírja a brexit-megállapodást

Hirdetés

Ha minden jól megy, II. Erzsébet királynő ma aláírja a brexit-megállapodást

Ma dönt a múlt héten az Európai Unióval aláírt, Nagy-Britannia és az EU viszonyát rögzítő megállapodásról a londoni alsóház. A téli szünetét töltő brit parlament soron kívül összehívott ülésnapján vitatja meg az évek óta húzódó kilépési folyamatot lezáró szerződést, az eseményen Boris Johnson elsőként szólal fel. A Downing Street előzetesen már ismertetett részleteket a beszédről, a közlemény szerint a brit miniszterelnök kijelenti majd:

a megállapodás törvénybe iktatását célzó tervezet központi célkitűzése az, hogy Nagy-Britannia a legszorosabb baráti viszony és jóakarat jegyében kereskedhessen a jövőben is európai szomszédaival, de úgy, hogy mindeközben megőrizhesse a szuverén ellenőrzést törvényei felett.

Johnson hangsúlyozza továbbá, hogy a törvénytervezet megmutatja, „Nagy-Britannia egyszerre lehet európai és szuverén” állam. Mindezt a brit miniszterelnök szerint „elképesztő sebességgel” sikerült elérni, Nagy-Britannia a világjárvány szorítása ellenére kevesebb mint egy év alatt lezárta a tárgyalásokat. Hivatalosan London január 31-én kilépett az EU-ból, az azóta eltelt, „átmeneti időszakban” a távozás gyakorlati kérdéseiről egyezkedett a két fél. 

Boris Johnson szerint Nagy-Britannia új fejezet kezd történelmében, újra megteremtve liberális, kifelé tekintő, a közjót szolgáló országként betöltött globális szerepét. Nagy-Britannia nem azért lépett ki az Európai Unióból, hogy szakadást idézzen elő az Európához fűződő kapcsolataiban, hanem azért, hogy megoldást leljen az e kapcsolatokat a második világháború óta terhelő régi, idegesítő problémákra. Távolságtartó, kedvetlen tagja, néha kerékkötője is volt az Európai Uniónak, most azonban barátságos szomszéd lesz, a legjobb barát és szövetséges, akit az EU csak kívánhat magának – fogalmaz szerdai alsóházi beszédében a brit kormányfő.

Hirdetés

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/12/30/ha_minden_jol_megy_ii._erzsebet_kiralyno_ma_alairja_a_brexit-megallapodast/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Mia Khalifa csaknem 50 millió forintnak megfelelő összeget jótékonykodott el a privát tartalmaiért kapott pénzéből

[…] A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE! Forrás: https://index.hu/mindekozben/poszt/2021/01/18/mia_khalifa_onlyfans_jotekonysag/ *Tisztelt Olvasó! Amennyiben …