2021. október 22., péntekMa Előd napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
2021.10.22. Előd Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Gyűlnek a sötét felhők Armin Laschet feje felett

Hirdetés

Gyűlnek a sötét felhők Armin Laschet feje felett

A Frankfurter Allgemeine Zeitung szerint elmúltak azok az idők, amikor a nagy német pártok biztonságban érezhetik magukat. Mindeközben Armin Laschet CDU-elnök bízik benne, hogy bár csak másodiknak futott be a német választásokon, mégis kormányt alakíthat majd, ám ebben pártjának több vezető politikusa sem bízik.

A Merkel-korszaknak és a pártok között megszokott erőviszonyoknak is véget vetett a vasárnapi parlamenti választás Németországban a Frankfurter Allgemeine Zeitung elemzése szerint.

A kereszténydemokrata CDU/CSU pártszövetség eddigi legrosszabb eredményét érte el, és bár a szociáldemokrata SPD-nek 25,7 százalék most elég volt a győzelemhez, ez messze van a harmincszázalékos céltól, amelyet a párt aktuális társelnökpárosa 2019-es megválasztásakor kitűzött.

A lap szerint Olaf Scholz alkancellár és pénzügyminiszter személyében az SPD az utolsó esélyét használta fel arra, hogy a Merkel-korszak után kormányzásra képes erőként tüntesse fel magát.

Hirdetés

A győztes pártnak azonban csak a voksok egynegyedét sikerült megszereznie úgy, hogy a CDU/CSU és a Zöldek is egy sor hibát követtek el a kampányban, ráadásul az SPD-től balra álló Baloldal (Die Linke) is gyenge eredményt ért el. Csak a megszerzett egyéni mandátumoknak köszönhetően tudott egyáltalán bekerülni a parlamentbe.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/09/28/gyulnek-a-sotet-felhok-armin-laschet-feje-felett/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nyolcezer fős világháborús tömegsírra bukkantak Belaruszban

Nyolcezer fős világháborús tömegsírra bukkantak Belaruszban

Egy második világháború idejéből származó, a becslések szerint több mint nyolcezer ember földi maradványait rejtő …