2021. december 2., csütörtökMa Melinda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 319,00 Ft | CHF: 347,00 Ft
2021.12.02. Melinda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 319,00 Ft | CHF: 347,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Gyászolják a kínaiak a kétségbeesett gyilkost, aki 30 éve még kisfiút és delfineket mentett

Hirdetés

Gyászolják a kínaiak a kétségbeesett gyilkost, aki 30 éve még kisfiút és delfineket mentett

Sokan nehéz szívvel emlékeznek Kínában arra a férfira, aki akkor halt meg, amikor hajtóvadászatot indítottak utána két ember meggyilkolása miatt. 

 Az 55 éves Ou Jin-dzsongot több mint egy hétig nagy erőkkel keresték a hatóságok. Azzal vádolták, hogy két szomszédját megölte és további hármat megsebesítette a kínai Fucsien tartományban.  A hatóságok arra gyanakodtak, hogy a férfi a kínai Putien város körüli dombok közé vetette be magát és rejtőzött el, ami igaznak bizonyult, ugyanis végül egy barlangban sikerült is ráakadniuk hétfőn.

A FÉRFI AZONBAN HALÁLOSAN MEGSEBESÍTETTE MAGÁT, MIKOR EL AKARTÁK FOGNI A RENDŐRÖK. 

Hirdetés

Kórházba vitték, de nem tudták megmenteni az életét. 

Úgy tudni, hogy a férfi egy régóta zajló birtokvitában támadt rá késsel a szomszédaira, Egy 78 éves férfit és a menyét megölte, a férfi feleségét, a 34 éves unokáját és 9 éves dédunokáját pedig megsebesítette. Ennek ellenére 

sokan azt remélték, hogy a rendőrök sosem kapják el,

amiben annak is szerepe volt, hogy kiderült, a férfi három évtizeddel ezelőtt kimentett egy kisfiút a tengerből, 2008-ban pedig két partra sodródott delfinen segített.

Ezen felül azt is nyilvánosságra hozták, hogy a férfinak és családjának öt évig nem volt hol laknia,

és ez után jött az említett birtokvita a másik családdal, amely állandóan meggátoltat, hogy a férfi egy normális házat építsen fel a lakhelyén az ott álló rögtönzött kunyhó helyett, amiben laktak. A férfi állítólag több alkalommal is a rendőrökhöz, a helyi kormányzati tisztviselőkhöz és a helyi sajtóhoz fordult a problémáival, de ennek ellenére nem sikerült megoldást találnia. 

Ráadásul a hatóságok a hajsza kezdete után vérdíjat tűztek ki a gyanúsított fejére. Ennek feltételeit pedig úgy szabták meg, hogy aki bizonyítékot hoz a férfi haláláról, az több pénzt kap, mint ha szimplán hozzájárul egy információval az elfogásához.

Hétfő este jött a hír a férfi haláláról, amely hallatán sokan a szomorúságuknak adtak hangot, szerintük ugyanis a kínai törvények és a hatóságok működésképtelenségének az áldozata volt. Néhányan azt is kétségbe vonták, hogy a gyanúsított maga vetett véget az életének. 

A ház, amelyet sohasem sikerült felépíteni

A sok apró részletből egy olyan egyszerű, falusi ember képe rajzolódott ki, akit egy évek óta húzódó lakóhelyvita készített ki. A helyi hatóságok elleni vád, hogy egy nemes lelkű, segítőkész emberből faragtak gyilkost, már egy évtizedek óta tartó folyamat eredménye, Kínában ugyanis helyi szinten mindennaposak a hatalommal visszaélés és a hivatali nemtörődömség, hanyagság kirívó esetei. Mások egyenesen a kínai jogi és adminisztrációs rendszer bukását vélik felfedezni, amelyet csak súlyosbít a szabad sajtó és működőképes civil szféra hiánya.

Ou  bejegyzései Kína Twitterén, a Weibón és a média is megerősíti azt, hogy a férfinak és családjának – 89 éves édesanyját is beleértve – már öt éve nem volt otthona. Mindössze egy apró viskóban húzták meg magukat Putian város közelében egy tengerparti falu szélén. Kálváriája még 2017-ben kezdődött, amikor úgy döntött, hogy régi, düledező házát lebontja és újat épít helyette. Megkapta az építési engedélyt, lebontotta a régi házat, azonban szomszédja folyamatosan akadályozta […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/10/18/kinai-gyilkos-ou-jinzhong/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Bojkottálhatja Berlin a pekingi téli olimpiát

Bojkottálhatja Berlin a pekingi téli olimpiát

Zord idők jönnek a Berlin által tekintélyelvűnek minősítendő rendszerekre… Legalábbis ezt állította a németországi Zöldek …