2021. január 21., csütörtökMa Ágnes napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.01.21. Ágnes Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Gibraltár is a schengeni övezet része lesz

Hirdetés

Gibraltár is a schengeni övezet része lesz

Gibraltár a schengeni övezet része lesz 2021. január 1-jétől a Spanyolország és Nagy-Britannia közötti megállapodás értelmében − közölte csütörtökön Arancha González Laya spanyol külügyminiszter Madridban. A megállapodás néhány órával azelőtt jött létre, hogy csütörtök éjfélkor véget ér a brit EU-tagság megszűnése után életbe lépett átmeneti időszak.

Megkötöttük a kezdeti megállapodást Nagy-Britanniával, amely alapul fog szolgálni az Európai Unió és az Egyesült Királyság között a jövőben Gibraltárról megkötendő szerződéshez

– mondta a miniszter, aki hozzátette, hogy a megállapodás részeként Gibraltár az uniós megállapodások, így a schengeni egyezmény részese marad.

Hirdetés

Az MTI beszámolója szerint december 31-én éjfélkor lejár a brexit január 31-i életbe lépése után bevezetett átmeneti időszak, Nagy-Britannia és a tengeren túli területei így nem lesznek részei az Európai Unió egységes piacának és vámuniójának. A brit fennhatóság alatt lévő területnek a schengeni unióhoz tartozásával a határellenőrzés a spanyol határ helyett a nemzetközi repülőtéren is elvégezhető. Az egyelőre nem világos, ki fogja végezni az ellenőrzést.

Arancha González Laya spanyol külügyminiszter

Arancha González Laya spanyol külügyminiszter

Fotó: Horacio Villalobos / Getty Images Hungary

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/12/31/gibraltar_eu_brexit_nagy_britannia/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Közelíti a 97 milliót a koronavírus-fertőzöttek száma

Közelíti a 97 milliót a koronavírus-fertőzöttek száma

A világban 96 841 621-re emelkedett a koronavírus-fertőzöttek, 2 074 467-re a halálos áldozatok és …