2022. augusztus 11., csütörtökMa Zsuzsanna napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
2022.08.11. Zsuzsanna Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Füttyszó helyett tapsvihar – reagált a nemzetközi sajtó Orbán Viktor texasi beszédére

Hirdetés

Füttyszó helyett tapsvihar – reagált a nemzetközi sajtó Orbán Viktor texasi beszédére

A BBC összefoglaló cikkében megjegyezte, hogy Orbán Viktor lelkes tapsviharban részesült a közönség részéről. Mint írták, az országvezető nem foglalkozott közvetlenül a „kevert fajú népekről” tett megjegyzésével, de azt mondta: „Egy keresztény politikus nem lehet rasszista”. Kiemelték, hogy a magyar miniszterelnök azt is mondta, hogy azok, akik rasszistának vagy antiszemitának tartják őt, „egyszerűen idióták”.

A brit Guardian azt írta: Orbán Viktor, Magyarország autokrata vezetője az amerikai konzervatívok előtt Texasban tartott beszédében arra szólította fel az európai és amerikai keresztény nacionalistákat, hogy „egyesítsék erőinket”. A hírportál Orbán Viktor azon állítására is felhívta a figyelmet, hogy a családokat támadás éri a progresszívek részéről, és azt mondta, hogy a gyerekeket meg kell védeni a „genderideológia” „mérgező anyagától”.

Összefoglalva: az anya nő, az apa férfi. Hagyják békén a gyerekeinket. Pont. Vége a vitának!

idézte a Guardian Orbán Viktort. Hozzátették, ez a megjegyzés hosszan tartó álló tapsot és lelkes huhogást váltott ki a CPAC közönségéből.

Hirdetés

A Politico is hosszan foglalkozott a magyar kormányfő beszédével. A tömegben kiszúrtak egy Dallasban élő házaspárt, melynek tagjai „Magyarország” feliratú pólót viselt a rendezvényen, ezzel is utalva szülőhazájukra. A fajok keveredésére tett megjegyzés „egy kicsit túlzó” volt Orbán részéről – mondta Vessey Ede, aki szerint a miniszterelnök a kultúrák durva összecsapására utalt, amely néhány olyan nyugat-európai országban történt, amelyek menekülteket fogadtak be túlnyomórészt muszlim országokból.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/08/05/orban-viktor-beszed-cpac-republikanusok-donald-trump-konzervativok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Spórolnak a rezsin, csak éjszaka lesz kivilágítva a karácsonyi vásár

Spórolnak a rezsin, csak éjszaka lesz kivilágítva a karácsonyi vásár

A korábbi évektől eltérően a bécsi Rathausplatzon a karácsonyi vásár fényeit csak éjszakára kapcsolnák fel, …