2021. szeptember 24., péntekMa Gellért napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2021.09.24. Gellért Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Fosztogatás után jótékonykodásra szólítja Haitit a hírhedt gengsztervezér

Hirdetés

Fosztogatás után jótékonykodásra szólítja Haitit a hírhedt gengsztervezér

A hivatalos állami nyilvántartás szerint 2 207-en meghaltak és 12 268-an megsérültek a múlt heti, a Richter-skála szerinti 7,2-es erősségű földrengésben Haitin. Haiti polgári védelmi szervezete vasárnap bejelentette, hogy 344 személyt továbbra is eltűntként tartanak nyilván. Mintegy 53 ezer lakóépület semmisült meg. 

A földrengés epicentruma a karibi szigetország délnyugati részét sújtotta, ám azt a főváros, Port-au-Prince lakosai is megérezték, akik pánikszerűen az utcákra rohantak. 

Az egyébként is elmaradott infrastruktúrájú országban az újjáépítés és a rászorulók segélyezése is rendkívül nehézkesen zajlik.  

Hirdetés

Ráadásul csoportokba verődött bűnözők térítik el a segélyt szállító teherautókat, sőt, még a mentőautókat is. A segélyszervezetek – derül ki az  – számol be az al-Dzsazíra cikkéből – így arra kényszerülnek, hogy a segélyeket költségesebb, de biztonságosabb módon; helikopterekkel  juttassák el a rászorulóknak a táborokba.

Az újjáépítést az árvizek és a helyenként járhatatlanná vált bekötőutak is nehezítik. Előfordult, hogy tömegverekedés tört ki a kétségbeesett nélkülözők között a élelmiszersegélyként érkező gabonazsákok szétosztásakor.  

Vasárnap a főváros, Port-au-Prince egyik leghírhedtebb gengsztere egy Facebook-videóban bejelentette, hogy […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/08/23/haiti-foldrenges-fosztogatas-g9-forradalmi-erok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A tömeges kitoloncolások miatt lemondott az Egyesült Államok haiti különleges megbízottja

A tömeges kitoloncolások miatt lemondott az Egyesült Államok haiti különleges megbízottja

Lemondott az Egyesült Államok haiti különmegbízottja, éles hangvételű felmondólevelében bírálva a washingtoni vezetést, amiért haiti …