2024. május 30., csütörtökMa Zsanett, Janka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 395,00 Ft
2024.05.30. Zsanett, Janka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 395,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Forrong Szlovákia, mindenki egymásra mutogat, politikai háború kezdődhet

Hirdetés

Forrong Szlovákia, mindenki egymásra mutogat, politikai háború kezdődhet

Cikkünk folyamatosan frissül!

Közös sajtótájékoztatót tartott a Robert Fico kormányát alkotó kormánykoalíció, szociálpopulista Smer–SD, a szociáldemokrata, Smer-szakadárokból megalakult Hlas, illetve a szélsőjobboldali SNS, miután Robert Fico miniszterelnök ellen sajtóhírek szerint egy 71 éves lévai férfi merényletet kísérelt meg.

A kormány nevében a berekesztett parlamenti ülés miatt a rögtönzött sajtótájékoztatóján a smeres Lubos Blaha megismételte Andrej Danko, az SNS elnökének korábbi nyilatkozatát, és

Blaha is a liberális és a progresszív médiát okolta, miközbe Robert Fico az életéért küzd „a ti gyűlöletetek miatt”

Hirdetés

–fogalmazott a Szlovák Nemzeti Tanács alelnöke meglehetősen indulatos hangulatú nyilatkozata közben.

Hlasos kollégája, Peter Ziga szerint a „ilyen szörnyű tett még nem történt Szlovákia történetében”, majd kijelentette, a merénylet

a felkorbácsolt szenvedélyek és a társadalom két táborának az eredménye.

Ennél még élesebben fogalmazott Andrej Danko SNS-elnök, aki konkrét személyeket is megnevezett, hogy szerinte kik felelősek a szerdai támadásért.

Ebben a fázisban politikai háború kezdődik

– jelentette ki Andrej Danko, a szélsőjobboldali kormánypárt, az SNS elnöke és a szlovák parlament alelnöke a Robert Fico elleni merénylet kapcsán.

„Elégedettek vagytok? Azok vagytok? Hatalmas változások lesznek a médiában” – folytatta a médiamunkásoknak címezve rendkívül vehemensen beszélő Danko, aki gondolatát arra futtatta ki, hogy „Igor Matovicnak és más embereknek be kell vallaniuk, amit tettek” – fenyegetőzött az SNS elnöke.

Danko hozzátette azt is, hogy változások lesznek a médiával és a korábbi kormány politikusaival szembeni viszonyban, és a tervezett változtatások során nem fogják „visszafogni magukat”.

Egyébként Igor Matovic, korábbi szlovák kormányfő is mielőbbi felépülést kívánt Robert Ficónak.

Robert Fico régóta politikai ellenfelem. Ez a politika. Ugyanakkor emberként gyors felépülést kívánok neki, és mélyen elítélek mindenféle erőszakot. Nem oldhatunk meg mindent ököllel és nyilakkal a politikában. Kérem, legyünk emberek

– reagált a korábbi kormányfő.

A merénylet miatt Zuzana Caputova köztársasági elnök 16 óra 45 perckor tart sajtótájékoztatót, míg a belügyi, valamint az egészségügyi tárca képviselői és a rendőrfőkapitány 17 órakor állnak kamerák elé.

Köztársasági elnök: Azonnal fejezzék be a gyűlöletkeltő retorikát!

Facebook-élőben jelentkezett be a köztársasági elnöknek otthont adó Grassalkovich-palotából Zuzana Caputova, leköszönő szlovák államfő.

Caputova szerint a támadás nem […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/05/15/szlovakia-robert-fico-smer-hlas-sns-merenylet-reakciok-ps-zuzana-caputova/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Újabb milliárdos merülne le a Titanic roncsaihoz

Larry Connor ohiói iparmágnás és kalandor, valamint Patrick Lahey mélytengeri felfedező, a Triton Submarines társalapítója …